szeyker89 Napisano 13 Styczeń 2008 Napisano 13 Styczeń 2008 Moje pytania: 1. Jakie ustawienia są najlepsze ustawienia żeby uzyskać jak naajlepszy efekt- jakość. Chodzi mi głównie o zamieszczony powyżej obrazek, ale i nie tylko (jeśli są jeszcze jakieć inne mechanizmy aby render wyszedł jeszcze lepszy to piszcie). To okno wyświetla się przy zapisywaniu renderu, ale to pewnie wiecie. 2. W jakim formacie najlepiej zapisywać render? jpeg czy inny? Pozdrawiam
Tomala Napisano 13 Styczeń 2008 Napisano 13 Styczeń 2008 Przecież pisze jak byk: quality czyli jakość im lepsza tym lepsza :) file size czyli rozmiar pliku, im mniejszy tym gorsza jakość zmienia się to automatycznie w zależności od jakości i vice versa A tamto na dole jak ustawisz na maxa to obrazek będzie bardziej rozmyty. Co do drugiego pytania to jpg jest formatem który kompresuje obrazki więc jakość jest gorsza od bitmap w zależności od stopnia kompresji. Jak chcesz poddawać obrazek dodatkowej obróbce to nie zapisuj do jpg.
SoAd Napisano 13 Styczeń 2008 Napisano 13 Styczeń 2008 Ja uzywam bmp a potem w fotoszopie zapisuje jako jpg, rendery sąduzo ładniejsze niz jpg prosto z maxa
Temporal Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 Ja tam polecam png mniej niz bmp a jakos bardzo dobra no i mozesz sobie zapisac kanal alhpa.
Rekomendowane odpowiedzi