Napisano 13 Styczeń 200817 l Taki poczatek pracy( Tortur włożył troche ducha i wiary we mnie)robię ja w painterze: Jakeś zapomniane miejsce cywilizacji , które zapomniało juz o czasach swojej świetnosci, rangi miejsca w jakim je kiedys wybudowano- typowy schemat na opowieść S F. Chce właściwie przedstawić " Melancholię" P S Leander sory stary ale ja na prawdę nie znam się i tym samym nierozumiem co ty do mnie mówisz :" o jakimś niepoprawnym łączeniu wątku" .
Napisano 14 Styczeń 200817 l Leander mówi właśnie o takiej sytuacji jaka jest teraz ... Piszesz jeden post, a pod spodem zamieszczasz drugi z obrazkiem ... Możesz i powinieneś zamieścić tekst, obrazek i miniaturkę w jednym poście. Co do obrazka, to zaczyna się ciekawie... Dodałbym nieco kadru na górze i podwyższył tę budowlę... Zróżnicowałbym też kolory, ale z tym nie powinieneś mieć problemu, sądząc po paru poprzednich pracach...
Napisano 14 Styczeń 200817 l Autor juz rozumiem ale mam juz od dłuższego czasu problem z włożeniem obrazka. Nie chce go pokazac w jednym poście. Dopiero na "szybkiej odpowiedzi" wchodzi obrazek z freeimaga bo z imageshacka to juz kaplica. Co do kompozycji masz rację, pokombinuję
Napisano 14 Styczeń 200817 l Kurde, to jest dobre. Ja męcze właśnie obrazek s-f i ni w cholere nie idzie mi to:/ BTW Mi sie cos wydaje, z tego co zaobserwowałem, że sie czepiacie złośliwie Thx`a za co sie tylko da. Nieładnie. Jak ktoś ma kłopot z serwisem to albo wytłumaczcie człowiekowi albo siedzcie cicho. Pozdrawiam
Napisano 16 Styczeń 200817 l moze byc fajnie, pokombinuj z kompozycja no i trzymaj sie horyzontu, mimo, ze to s.f. to zbytnia rozrzutnosc w perspektywie nie wychodzi zwykle na dobre.
Napisano 16 Styczeń 200817 l Tortur: czepiają sie bo zazdroszcza ;)) a co do obrazka, to zastanawiam sie nad tym, czy nie byloby to ciekawsze gdybys zwęził kadru i narysowałto w pionie nie dawałoby lepszego efketu. tzn nie wiem co chcesz dać tam po bokach, ale imo bylo by to dynamiczniejsze, i skupiało uwagę na tej budowli w centrum. a jeszcze, lubie takie prace sf, że np masz łąke pustą, np jakiś pagórek porośnięty trawą, a z niej wyrasta jakaś budowla niewiadomego pochodzenia i z obcym , nie ziemskim wyglądem. :)
Napisano 17 Styczeń 200817 l Dynamiczniej aler mniej masywnie i epicko. Tamto ujęcie emanowało siła i ciężarem. To jest lżejsze
Napisano 17 Styczeń 200817 l Szzzz fukkk ... Zrobiłem podmalówkę i mi się komp zresetował ... Innym razem EDIT: Zrobiłem drugą Pewnie burzę koncepcję. Chciałem pokazać jak mniej więcej widzę to podwyższenie całej budowli.
Napisano 17 Styczeń 200817 l Autor zabiłeś mnie stary, zajefajowo. Choć ja szukam technologii a tu jest religijnie
Napisano 17 Styczeń 200817 l Jedź po swojemu! Jak mówiłem - chciałem tylko sprawdzić jak to zadziała z wyższym kadrem... Jakbyś wydłużał tę budowlę, albo nawet i nie, to rób często poglądowo flip horizontal (poziome odbicie lustrzane), żeby sprawdzać czy siedzi bryła w realiach - ja przynajmniej miałem straszne problemy z tym, żeby mi na prawo nie leciała ta budowla.
Napisano 17 Styczeń 200817 l Ja bym poszedł w strone tego co pokazał siegmar (jesli chodzi o kadr i kompozycję)... Budynek zawsze możesz zrobi po swojemu (pokazując technike, której "szukasz"). Dałbym jeszcze w tle (daleko w oddali) góry czy inne budynki tego typu - żeby pojawiło się troche więcej przestrzeni.
Napisano 17 Styczeń 200817 l O, widze falliczne motywy Siegmar:D Łehehe ... No kurde - faktycznie! Albo "głodnemu chleb na myśli" Tortur :P !