Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam od niedawna 3d maxa 2008 i nie moge w nim znalesc opcji views --> unit setup.... ta opcja sluzy do wybrania w jakiej skali sie poslugujemy w modelowaniu, centymetry milimetry kilometry itd (czy jakos tak ;)) i wchodze view i nie mam nic takiego, prawdopodobnie zostala ta opcja przeniesiona ale i tak niegdzie nie moge znalesc :( Help me please :)

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 980
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

ehhh kurcze teraz mam problem z move,scale i rotation ... znaczy sie wszystkie opcje działaja ale jak zainstalowalem 3dmaxa i dawalem move to wyskakiwaly mi trzy osie XYZ zielona czerowna i niebieska, a teraz są tylko dwie szare i jedna czerwona.... jak dawalem scale to wychodzil trojkącik a teraz nic nie wyskakuje, a jak dawalem rotation to pojawiala sie taka kula a na nie narysowane osie w ktorych kierunkach moge obraca figure a teraz nic nie wyskakuje :( kurde przyzwyczailem sie do tamtego i teraz inaczej sie pracuje :( wie ktos cos o tym ??

Napisano

chyba powinni zrobic specjalna klawiature do maxa z opisami

np. zamiast X, powinno byc hide gizmo :D

Napisano
  • Autor

nie no kurdenie wiedzialem o tym :D nie wkurzajcie sie na mnie bo ja początkujący jestem :P i nie wiem jak mam gdzie co i jak ;) poraz kolejny wielkie dzieki ;*