Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam na moim WIPie. Jest to, pierwszy samochód który robię w 3Dmaxsie. Mam nadzieje że końcowa wersja wam się spodoba a narazie zapraszam do oceniania.

aha jak go skończę to mam zamiar wykorzystać go w animacji.

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Musisz dodac trochękantów, bo jest zbyt plastelinowy. Przy świetle jest bug. W siatce jest zbyt dużo trojkątow. Lepiej to popraw, bo się zacznie kaszanić.

PS: Zmień temat na \"pojazd 3d\", bo samochód.

Napisano

Staraj się unikać powierzchni \"trójkątnych\" . Ma błotniku jest parę , spokojnie możesz to poprawić . Trójkąty gorzej poddają się wygładzaniu itp...

Napisano
  • Autor

Jak mam wyostrzyć krawędzie np. wokoło światła lub wlotu powietrza ?

Napisano

daj chamfer na tych krawedziach na których ma być kant

ps. cieniutki narazie :(

Napisano
  • Autor

Pousuwałem trochę trujkątów i dorobiłem co nie co. narazie gram w NFS Underground (demo :( ) tak się składa że jest tam właśnie ten samochód który ja modejuję :)

Napisano
  • Autor

jak już napisałem jest to mój pierwszy samochód wiec nie oczekujcie cudów! staram sie jak mogę .

Napisano

Jak na poczatek to niezle!!

Napisano

siatka jest za gesta, da sie to zrobic w z polowa polygonow ktorych Ty uzyles. :)

Napisano

Model, jak już ktoś tu pisał, nadal jest plastelinowy. Wygląda trochę komicznie ;)

Napisano

350Z hmmm czekalem az ktos go zrobi:D

ja chcialem skyline\'a zrobic ale byl juz taki. W koncu musze zaczac. ale nie mam zadnego brazila. Fuck

Napisano

350Z hmmm czekalem az ktos go zrobi:D

ja chcialem skyline\'a zrobic ale byl juz taki. W koncu musze zaczac. ale nie mam zadnego brazila. Fuck

Napisano

W przeciwienstwie do reszty mialem okazje go prowadzic:D:D:D

Napisano
  • Autor

Wiem że jest trochę za bardzo niekanciaty ale nie wiem jak zrobić te kanty. To znaczy wiem, konwertuje model do Editable Mesch i tam zaznaczam linię i daje chemafer, ale czy jest jakiś sposób na te kanty bez konwertowania do EM? Z góry danke(scheet) :)