Napisano 10 Styczeń 200421 l Witam na moim WIPie. Jest to, pierwszy samochód który robię w 3Dmaxsie. Mam nadzieje że końcowa wersja wam się spodoba a narazie zapraszam do oceniania. aha jak go skończę to mam zamiar wykorzystać go w animacji.
Napisano 10 Styczeń 200421 l Musisz dodac trochękantów, bo jest zbyt plastelinowy. Przy świetle jest bug. W siatce jest zbyt dużo trojkątow. Lepiej to popraw, bo się zacznie kaszanić. PS: Zmień temat na \"pojazd 3d\", bo samochód.
Napisano 10 Styczeń 200421 l Staraj się unikać powierzchni \"trójkątnych\" . Ma błotniku jest parę , spokojnie możesz to poprawić . Trójkąty gorzej poddają się wygładzaniu itp...
Napisano 11 Styczeń 200421 l Autor Jak mam wyostrzyć krawędzie np. wokoło światła lub wlotu powietrza ?
Napisano 11 Styczeń 200421 l daj chamfer na tych krawedziach na których ma być kant ps. cieniutki narazie :(
Napisano 11 Styczeń 200421 l Autor Pousuwałem trochę trujkątów i dorobiłem co nie co. narazie gram w NFS Underground (demo :( ) tak się składa że jest tam właśnie ten samochód który ja modejuję :)
Napisano 11 Styczeń 200421 l Autor jak już napisałem jest to mój pierwszy samochód wiec nie oczekujcie cudów! staram sie jak mogę .
Napisano 11 Styczeń 200421 l siatka jest za gesta, da sie to zrobic w z polowa polygonow ktorych Ty uzyles. :)
Napisano 12 Styczeń 200421 l Model, jak już ktoś tu pisał, nadal jest plastelinowy. Wygląda trochę komicznie ;)
Napisano 12 Styczeń 200421 l Dla mne bardzo aldnie jak na pierwszy samochod. Zycze powodzenia i czekam na updaty :)
Napisano 14 Styczeń 200421 l 350Z hmmm czekalem az ktos go zrobi:D ja chcialem skyline\'a zrobic ale byl juz taki. W koncu musze zaczac. ale nie mam zadnego brazila. Fuck
Napisano 14 Styczeń 200421 l 350Z hmmm czekalem az ktos go zrobi:D ja chcialem skyline\'a zrobic ale byl juz taki. W koncu musze zaczac. ale nie mam zadnego brazila. Fuck
Napisano 15 Styczeń 200421 l Autor Wiem że jest trochę za bardzo niekanciaty ale nie wiem jak zrobić te kanty. To znaczy wiem, konwertuje model do Editable Mesch i tam zaznaczam linię i daje chemafer, ale czy jest jakiś sposób na te kanty bez konwertowania do EM? Z góry danke(scheet) :)