fantom15 Napisano 16 Styczeń 2008 Napisano 16 Styczeń 2008 Siemka, mam dziwny problem. Otóż zniknęły mi wszystkie ikony na main tollbarze :| . Nie wiem jak to się stało. Byłem w trakcie tworzenia lampy, lecz zostały mi materiały z poprzedniego projektu w material editor więcj wyłączyłem MAXa żeby po otwraciu załadował mi świerzutką scenkę. No i masz, zniknęły ikony. Daje screeny żebyście lepiej zapoznali się z problemem. Jeżeli jest jakieś inne wyjście poza reinstalką to było by mile widziane :) . Mam za dużo materiałów i pluginów żeby je na nowo instalować :( .
Tomala Napisano 17 Styczeń 2008 Napisano 17 Styczeń 2008 Nie ma powodów do paniki ale na przyszłość poszukaj na forum bo takie pytanie niedawno padło: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=46096
fantom15 Napisano 17 Styczeń 2008 Autor Napisano 17 Styczeń 2008 Ooo, wielkie dzięki :) . Właściwie to szukałem ale jakoś nie wpadło mi w oczy :D . Może to przez to godzinę... w każdym razie dzięki i sry za kłopot ;) .
lestat85 Napisano 18 Styczeń 2008 Napisano 18 Styczeń 2008 na przyszłość nie wyłączaj maxa żeby zresetować scenę, tylko dawaj file/reset pzdr!
fantom15 Napisano 19 Styczeń 2008 Autor Napisano 19 Styczeń 2008 Hej, a wiecie może dlaczego po każdym nowym uruchomieniu maxa ciągle znikają mi te ikony ?? Non stop muszę od nowa je ładowac, co staje sie wkurzajce...
spinal Napisano 21 Styczeń 2008 Napisano 21 Styczeń 2008 wez wlacz maxa kolego i wez sobie wybierz takie cos z menu jak Customize a po rozwinieciu sie tej opcji wybierz CUSTOMIZE UI AND DEFaULT SWITCHER. Nastepnie w okienku ktore sie pokaze po lewej stronie wybierz MAX z listy a po prawej stronie wybierz z listy to UI ktore ci najbardziej pasuje i wybierz SET na dole. teraz za kazdym razem bedzie ci sie wybieralo to co wybrales. I to TEZ BYLO na forum. Szukanie nie boli i nie bija za to.
Gość Kamel Napisano 25 Sierpień 2010 Napisano 25 Sierpień 2010 Witam.Podepnę się tutaj bo mam taki oto problem.W view portach nie widzę ikon kamery , świateł i ich targetów.Obiekty są ale niewidoczne.Jeśli jest to np:target light to widzę tylko niebieską linię która powinna łączyć ikonę światła z targetem.Trochę to utrudnia pracę także jakby ktoś był w stanie pomóc , to będę wdzięczny. edit:propozycje z tego tematu powyżej nie działają
Rekomendowane odpowiedzi