Napisano 16 Styczeń 200817 l Siemka, mam dziwny problem. Otóż zniknęły mi wszystkie ikony na main tollbarze :| . Nie wiem jak to się stało. Byłem w trakcie tworzenia lampy, lecz zostały mi materiały z poprzedniego projektu w material editor więcj wyłączyłem MAXa żeby po otwraciu załadował mi świerzutką scenkę. No i masz, zniknęły ikony. Daje screeny żebyście lepiej zapoznali się z problemem. Jeżeli jest jakieś inne wyjście poza reinstalką to było by mile widziane :) . Mam za dużo materiałów i pluginów żeby je na nowo instalować :( .
Napisano 17 Styczeń 200817 l Nie ma powodów do paniki ale na przyszłość poszukaj na forum bo takie pytanie niedawno padło: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=46096
Napisano 17 Styczeń 200817 l Autor Ooo, wielkie dzięki :) . Właściwie to szukałem ale jakoś nie wpadło mi w oczy :D . Może to przez to godzinę... w każdym razie dzięki i sry za kłopot ;) .
Napisano 18 Styczeń 200817 l na przyszłość nie wyłączaj maxa żeby zresetować scenę, tylko dawaj file/reset pzdr!
Napisano 19 Styczeń 200817 l Autor Hej, a wiecie może dlaczego po każdym nowym uruchomieniu maxa ciągle znikają mi te ikony ?? Non stop muszę od nowa je ładowac, co staje sie wkurzajce...
Napisano 21 Styczeń 200817 l wez wlacz maxa kolego i wez sobie wybierz takie cos z menu jak Customize a po rozwinieciu sie tej opcji wybierz CUSTOMIZE UI AND DEFaULT SWITCHER. Nastepnie w okienku ktore sie pokaze po lewej stronie wybierz MAX z listy a po prawej stronie wybierz z listy to UI ktore ci najbardziej pasuje i wybierz SET na dole. teraz za kazdym razem bedzie ci sie wybieralo to co wybrales. I to TEZ BYLO na forum. Szukanie nie boli i nie bija za to.
Napisano 25 Sierpień 201014 l Witam.Podepnę się tutaj bo mam taki oto problem.W view portach nie widzę ikon kamery , świateł i ich targetów.Obiekty są ale niewidoczne.Jeśli jest to np:target light to widzę tylko niebieską linię która powinna łączyć ikonę światła z targetem.Trochę to utrudnia pracę także jakby ktoś był w stanie pomóc , to będę wdzięczny. edit:propozycje z tego tematu powyżej nie działają