Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hai! chciałbym zaprezentować swój osatni prodżekt: Ferrari 575 Maranello. wiem ze nie jest to och ach, ponieważ dopiero co raczkuję w grafice 2d ;P

chciałbym prosic o konstruktywna krytykę ^^

3644b668916ebba5.jpg

oczywiście fotoszop ;)

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

mi się podoba, tylko tak jakby jednego "level of detail" brakuje, nie wiem jak to dokładnie powiedzieć, chodzi mi o to że jak się maluje w ps (tak jak widziałem na tutkach) to się zaczyna od jakichś plam, i z czasem dodaje się coraz więcej detali, i to wygląda jakbyś za szybko skończył w niektórych miejscach

to tak okiem amatora ;)

Napisano

Witam, mam wrażenie że auto to malowana fota ;) Hm, generalnie bardzo fajna praca, lecz tło nie skończone i przytłaczająco monotnne, a proporcje Pani, bardzo słabe, zwłaszcza nogi. Poza tym skoro szyby tak dzielnie odijają tło (stąd wywnioskowałem że to photo) to dalczego nie widnieje na nich owa kobieta? Pozdrawiam,

Manver.

Napisano

manver: widnieje, tylko jest slabo widoczna ;) dopiero po podniesieniu jasnosci monitora mozna ja zauwazyc ;P

stachu: refleksy ladne, ale brakuje tej metalicznosci w calosci wozu. masz ja u gory, ale nie ma jej na bokach. pozatym chyba jakos troszke uciekla perspektywa tylnej szyby, bo wydaje sie bardzo taka jakas.... rozplaszczona, tzn jakby byla szersza niz samochod :)

ale oprocz tego bardzo fajne :)

Napisano

pecet-> dzieki. no w nastepnych finiszach postaram sie bardziej przysiąść do detali :)

manover-> heh no nic dziwnego. tlo takie bylejakie bo to zmodyfikowana fotka ;P (próbowałem cos podobnego namaować ale beznadziejnie wychodziło) pani to właśnie się domyslałem że niewyjdzie za dobrze, bo malować ludzi dopiero coś ię ucze (przedtem tylko samochody trzaskałem ^^) a co do refleksów na aucie to właśnie próbowałem coś kombinować. tylko nie jest to zbyt łatwe bo samochód to nie lustro i terzeba miec już łeb żeby wiedzieć co i jak się odbije przy takich kształtach. no i oczywiści autko i panią malowałem patrząc się na fotki ;P

sammael_at->heh noo wiem. bo refleksy na gorze to były juz moje ^^ a te na bokach to juz z fotki bralem bo na fotce auto było brudne (zakurzone) i nic sie nie odbijało ^^

dzięki za komentarze :)