ZiemoOne Napisano 19 Styczeń 2008 Napisano 19 Styczeń 2008 Mam pytanko. Czy jest mozliwośc wyrenderowania tylko malego wycinka sceny powiedzmy 128x128 pikseli? Jesli np zminiam materiał w jakims malym detalu i cala scena mi nie jest potrzebna a chcialbym zobaczyc jak to bedzie wygladalo w pelnej jakosci. Drugie pytanie. Jak mozna podmienic w calej scenie wybrany material na inny bez robienia tego na piechote i rozbijania grup? Wiem ze zmieniajac material w ME zmienia sie on w scenie ewentualnie mozna dać put to scene. Ale mi chodzi o zamiane np wszystkich materialow o nazwie "drewno_mat" na materia "plastik_zielony" np. ;)
pecet Napisano 19 Styczeń 2008 Napisano 19 Styczeń 2008 1. tak, u góry na pasku wybierasz "crop" (na samym koncu po prawej), satndardowo jest "view"
ZiemoOne Napisano 19 Styczeń 2008 Autor Napisano 19 Styczeń 2008 1. tak, u góry na pasku wybierasz "crop" (na samym koncu po prawej), satndardowo jest "view" Przepraszam za lamerskie pytanie, ale na pasku czego? :)
pecet Napisano 19 Styczeń 2008 Napisano 19 Styczeń 2008 pasek w sensie toolbar, ten gdzie masz ikonki undo, redeo, move, scale, rotate itd.
ZiemoOne Napisano 20 Styczeń 2008 Autor Napisano 20 Styczeń 2008 Nie bylo tego u mnie widac bo toolbar mialem w pionie po lewej stronie ekranu dzieki PECET, pozostaje mi jeszce kwestia podmiany materialow w scenie.
Rekomendowane odpowiedzi