fantasmag0ria Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 Witam!! mam problem. Niedawno zmienilem kompa i od tego czasu nie moge wytrzymac z maksem :/ Bez przerwy w roznych momentach sie wykrzacza (ostatnio nawet w trakcie renderingu) co mnie strasznie irytuje. Oprocz tego w trakcie edycji obiekty zachowuja sie tak (wyswietlaja) jakby czesciowo sie normale pokopaly : mam zainstalowanego najnowszego DX'a, sterowniki do grafiki, BIOSa i na prawde skonczyly mi sie pomysly co moze byc nie tak :/ moja konf sprzetowa: core2quad 2,4 gigabyte X38-DS5 gigabyte GF 8800GTX kingston 1gb 800mHz (na dualu) tagan 500W i monitor (nie wiem czy moze sie przydac ale na wszelki wypadek podam) Samsung 226bw [22'']. Jakies propozycje?? --------------- dodam jeszcez ze zmiana z DX na OpenGL nic nie daje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 core2quad ale jaki bo 1,66 to raczej nie ma. System operacyjny ? masz niestabilnego kompa :) może dysk nawala przy próbie autosave`u ramu trochę mało jak na taki sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantasmag0ria Napisano 22 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2008 ahh... q6600 chcialem napisac a wyszlo 1,66 ;] faktycznie takiego nie ma. poprawka: 2,40GHz. Ram w fazie przejsciowej jest bo kupilem 2x1gb goodramu i okazalo sie ze jedna kosc byla walnieta. Windows xp pro z sp i zainstalowanymi wszystkimi latkami. dysk tez nowy, baracuda 500gb z 32mb cache'u na sacie2 - wiec nie sadze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 Jak ja mialem takie jazdy to okazal sie walniety RAM. Sciagnij sobie http://www.memtest.org/ i odpal na wieczor, po jakiejs godzince czy 2 sprawdz czy nie wyszly jakies bledy, jak wyszly to pomysl o wymianie pamieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantasmag0ria Napisano 22 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2008 ram byl testowany 3 dni temu. 50 cykli i zero bledow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 Hm... przegrzewanie sie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantasmag0ria Napisano 22 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2008 CPU 50*C i nie przekracza :/ w biosie ustawiony autoreset przy 60* ale nigdy nie byl potrzebny. GPU tez sie nie przegrzewa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 To ja tez pomyslu nie mam :D Chyba ze rozebrac wszystko i zlozyc spowrotem i liczyc na to ze gdzies cos bylo nie docisniete :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantasmag0ria Napisano 22 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2008 i liczyc na to ze zostanie garsc czesci zapasowych? :P ghrrr.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 jak chcesz moge sie z tobą zamieni kompami :P chetnie ci oddam swojego u mnie wszystko działa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantasmag0ria Napisano 22 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2008 za daleko tak do pokoju obok sie wybrac ;] - za duzo zachodu ------ dobra koniec tego konstruktywnego OT ;] ktos ma jakies KONKRETNE propozycje? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 Jak dla mnie to bardziej softowy problem niż hardwarowy ale nie mam pojecia czemu jesli przeinsalowywałeś dxa i stery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 Powiem tak: ten typ tak ma, komputer mam ten sam od 3 albo 4 lat i jak wcześniej max chodził miodzio, to teraz uwielbia się wysypać (przy normalnej pracy jest ok, ale po paru godzinach renderu jestem pewny, że zobacze okienko z możliwością wysłania info do autodesku). Temperatury jak najbardziej ok, ram testowany (memtest 4h x 2), dyski zdrowe (transfery normalne, opóźnień też nie ma itp), system na świeżo postawiony - a jednak sie sypie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 A direct3d masz ustawiony na 8 czy 9? jeśli na 8 to to może być problemem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantasmag0ria Napisano 24 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2008 najnowsza dziewiatka jest zainstalowana i ustawiona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi