Napisano 22 Styczeń 200817 l Witam!! mam problem. Niedawno zmienilem kompa i od tego czasu nie moge wytrzymac z maksem :/ Bez przerwy w roznych momentach sie wykrzacza (ostatnio nawet w trakcie renderingu) co mnie strasznie irytuje. Oprocz tego w trakcie edycji obiekty zachowuja sie tak (wyswietlaja) jakby czesciowo sie normale pokopaly : mam zainstalowanego najnowszego DX'a, sterowniki do grafiki, BIOSa i na prawde skonczyly mi sie pomysly co moze byc nie tak :/ moja konf sprzetowa: core2quad 2,4 gigabyte X38-DS5 gigabyte GF 8800GTX kingston 1gb 800mHz (na dualu) tagan 500W i monitor (nie wiem czy moze sie przydac ale na wszelki wypadek podam) Samsung 226bw [22'']. Jakies propozycje?? --------------- dodam jeszcez ze zmiana z DX na OpenGL nic nie daje.
Napisano 22 Styczeń 200817 l core2quad ale jaki bo 1,66 to raczej nie ma. System operacyjny ? masz niestabilnego kompa :) może dysk nawala przy próbie autosave`u ramu trochę mało jak na taki sprzęt.
Napisano 22 Styczeń 200817 l Autor ahh... q6600 chcialem napisac a wyszlo 1,66 ;] faktycznie takiego nie ma. poprawka: 2,40GHz. Ram w fazie przejsciowej jest bo kupilem 2x1gb goodramu i okazalo sie ze jedna kosc byla walnieta. Windows xp pro z sp i zainstalowanymi wszystkimi latkami. dysk tez nowy, baracuda 500gb z 32mb cache'u na sacie2 - wiec nie sadze.
Napisano 22 Styczeń 200817 l Jak ja mialem takie jazdy to okazal sie walniety RAM. Sciagnij sobie http://www.memtest.org/ i odpal na wieczor, po jakiejs godzince czy 2 sprawdz czy nie wyszly jakies bledy, jak wyszly to pomysl o wymianie pamieci.
Napisano 22 Styczeń 200817 l Autor CPU 50*C i nie przekracza :/ w biosie ustawiony autoreset przy 60* ale nigdy nie byl potrzebny. GPU tez sie nie przegrzewa.
Napisano 22 Styczeń 200817 l To ja tez pomyslu nie mam :D Chyba ze rozebrac wszystko i zlozyc spowrotem i liczyc na to ze gdzies cos bylo nie docisniete :)
Napisano 22 Styczeń 200817 l jak chcesz moge sie z tobą zamieni kompami :P chetnie ci oddam swojego u mnie wszystko działa :P
Napisano 22 Styczeń 200817 l Autor za daleko tak do pokoju obok sie wybrac ;] - za duzo zachodu ------ dobra koniec tego konstruktywnego OT ;] ktos ma jakies KONKRETNE propozycje? :>
Napisano 22 Styczeń 200817 l Jak dla mnie to bardziej softowy problem niż hardwarowy ale nie mam pojecia czemu jesli przeinsalowywałeś dxa i stery
Napisano 23 Styczeń 200817 l Powiem tak: ten typ tak ma, komputer mam ten sam od 3 albo 4 lat i jak wcześniej max chodził miodzio, to teraz uwielbia się wysypać (przy normalnej pracy jest ok, ale po paru godzinach renderu jestem pewny, że zobacze okienko z możliwością wysłania info do autodesku). Temperatury jak najbardziej ok, ram testowany (memtest 4h x 2), dyski zdrowe (transfery normalne, opóźnień też nie ma itp), system na świeżo postawiony - a jednak sie sypie...
Napisano 23 Styczeń 200817 l A direct3d masz ustawiony na 8 czy 9? jeśli na 8 to to może być problemem...