Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!!

mam problem. Niedawno zmienilem kompa i od tego czasu nie moge wytrzymac z maksem :/ Bez przerwy w roznych momentach sie wykrzacza (ostatnio nawet w trakcie renderingu) co mnie strasznie irytuje.

Oprocz tego w trakcie edycji obiekty zachowuja sie tak (wyswietlaja) jakby czesciowo sie normale pokopaly :

max1.jpg

mam zainstalowanego najnowszego DX'a, sterowniki do grafiki, BIOSa i na prawde skonczyly mi sie pomysly co moze byc nie tak :/

moja konf sprzetowa:

core2quad 2,4

gigabyte X38-DS5

gigabyte GF 8800GTX

kingston 1gb 800mHz (na dualu)

tagan 500W

i monitor (nie wiem czy moze sie przydac ale na wszelki wypadek podam) Samsung 226bw [22''].

Jakies propozycje??

---------------

dodam jeszcez ze zmiana z DX na OpenGL nic nie daje.

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

core2quad ale jaki bo 1,66 to raczej nie ma. System operacyjny ?

masz niestabilnego kompa :) może dysk nawala przy próbie autosave`u

ramu trochę mało jak na taki sprzęt.

Napisano
  • Autor

ahh... q6600 chcialem napisac a wyszlo 1,66 ;] faktycznie takiego nie ma. poprawka: 2,40GHz. Ram w fazie przejsciowej jest bo kupilem 2x1gb goodramu i okazalo sie ze jedna kosc byla walnieta.

Windows xp pro z sp i zainstalowanymi wszystkimi latkami.

dysk tez nowy, baracuda 500gb z 32mb cache'u na sacie2 - wiec nie sadze.

Napisano

Jak ja mialem takie jazdy to okazal sie walniety RAM. Sciagnij sobie http://www.memtest.org/ i odpal na wieczor, po jakiejs godzince czy 2 sprawdz czy nie wyszly jakies bledy, jak wyszly to pomysl o wymianie pamieci.

Napisano
  • Autor

CPU 50*C i nie przekracza :/ w biosie ustawiony autoreset przy 60* ale nigdy nie byl potrzebny. GPU tez sie nie przegrzewa.

Napisano

To ja tez pomyslu nie mam :D

Chyba ze rozebrac wszystko i zlozyc spowrotem i liczyc na to ze gdzies cos bylo nie docisniete :)

Napisano

jak chcesz moge sie z tobą zamieni kompami :P chetnie ci oddam swojego u mnie wszystko działa :P

Napisano
  • Autor

za daleko tak do pokoju obok sie wybrac ;] - za duzo zachodu

------

dobra koniec tego konstruktywnego OT ;]

ktos ma jakies KONKRETNE propozycje? :>

Napisano

Jak dla mnie to bardziej softowy problem niż hardwarowy ale nie mam pojecia czemu jesli przeinsalowywałeś dxa i stery

Napisano

Powiem tak: ten typ tak ma, komputer mam ten sam od 3 albo 4 lat i jak wcześniej max chodził miodzio, to teraz uwielbia się wysypać (przy normalnej pracy jest ok, ale po paru godzinach renderu jestem pewny, że zobacze okienko z możliwością wysłania info do autodesku). Temperatury jak najbardziej ok, ram testowany (memtest 4h x 2), dyski zdrowe (transfery normalne, opóźnień też nie ma itp), system na świeżo postawiony - a jednak sie sypie...