Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Problem polaga na tym ze wyskakuje mi blad ktorego nie umiem ominac. Postac i ubranie musza byc bardzo daleko od siebie zeby wszystko sie generowalo, w przeciwnym wypadku wyskakuje blad tj na rysunku i ubranie przelatuje przez cialo.

problem02.jpg

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja podejrzewam dwie możliwości, choć jeśli troche przy tym siedziałeś, to pewnie i tak te opcje już znasz i sprawdziłeś:

1. W utilities / reactor / world jest opcja \'col. tollerance\'. Może jej zmniejszenie pomoże

2. W property editor dla obiektów w zakładce \'simulation geometry\' trzeba ustawić opcję \'concave mesh\' aby kolizje liczył bezpośrednio z siatki (co oczywiście wydłuży obliczenia).

Pewnie mogą być jeszcze inne przyczyny, ale sam reactora testuję od niedawna i tylko tyle udało mi się wymysleć.

Powodzenia.

Napisano
  • Autor

VGT dzieki za odpowiedz. Uprzedzil Cie Gotham ale zostawie watek dla przyszlych forumowiczow. Wystarczylo zmienic tak jak napisales w pkt. 2 w zakladce simuation geometry na \"mesh\".

Musze przyznac ze silna bestia drzemie w tym reaktorze.

Napisano

Silna i to jeszcze jak. Proponuje dodać to do FAQ\'ów.

Reactor to naprawdę niezła rzecz. Niedawno bawiłem się robiąc poduszkę powietrzną i odbijającą się żelkę (wszystko liczy się błyskawicznie:D)

Pozdrawiam Reactorowców:D