Napisano 14 Styczeń 200421 l Witam serdecznie! Dopiero co sie zarejestrowałem ,więc nie bijcie :D Wykonałem czarna kredka rysunek ,który zamieszczam poniżej. Poprawiłem go tylko troszkę w PS7 (zmieniłem kontrast itd) byłbym wdzięczny za konstruktywna krytkę. Przeglądałem rysunki innych i doszedłem do wniosku z,ę nei ma co wogle porównywać ,ale...do odważnych świat należy! Życze milego oglądania! :D http://pawelmatysik.webpark.pl/deam_man2b.jpg
Napisano 14 Styczeń 200421 l Hej... świetna ściana/drzwi... z człowieczkiem trochę gorzej...strasznie nienaturalnie jak dla mnie wygląda...lewa noga wygląda jakby była prawą, prawa chyba za mała w górnej części...prawa ręka jest chyba ze dwa razy krótsza niż lewa... wogóle jego prawa strona jest jakby mniejsza pomimo tego podoba mi sie ze względu na ściane... ;) pozdrowienia...
Napisano 15 Styczeń 200421 l Amrun chyba wypatrzył wszystkie błedy, o których chciałem wspomnieć. Coś z tymi skrótami perspektywy po prawej stronie szwankuje. Do świetnej ściany dorzuciłbym jeszcze świetną głowę :) Całość ma bardzo fajny styl.
Napisano 15 Styczeń 200421 l fajne. sciana i podloga troszke plaskie... teraz to ladnie pokolowac w stylu dhabih\'a :)
Napisano 15 Styczeń 200421 l ...z tego wynika ze pracke powinienes nazwac \"sciana\":D, zeczywiscie ma swoj klimat co do ludzia to do powyzszych postow sie dolaczam ...a tak na marginesie to przyznaj sie ile nasiedziales sie przy rys, bo wyglada na przesiedzialy;) pozdrawiam i wrzucaj nastepne
Napisano 15 Styczeń 200421 l Autor Jestem naprawdę zaskoczony! Dziękuję za wszyskie wypowiedzi- na pewno bedę bardziej zwracał uwgę na te szczegóły.Czekam na wiecej! I tutaj kilka spraw: 1.Wszystko to co mi sie podobało ,na czym mi zależało skrytykowaliście :D A ścianę ,którą zrobiłem \"by zapchać pustą przesteń\" polubiliście:D 2.Little-ninja ,słusznie zauważyłeś że \"troszke przesiedziałem\" ta pracę....ale jeżeli miałbym zrobić cały rysunek zanim skończy sie atchnienie....cóz- nie potrafię tak.Narysowanie tego zajęło mi kilka(naście) godzin na raty...Kurde...dosatłem przez to pałę...:/ _ _ _ _ Jeszcze pytanka: 1.Mam parę rysunków ,które chciałbym pokaząć. Czy powinienem zrobić to w tym temacie ,czy np.stworzyć nowy dla każdego rysunku? 2.Czy to \"cos\" za plecami postaci wygląda jak krew? (a takei były założenia...) 3.Czy widać odbica w podłodze?
Napisano 15 Styczeń 200421 l Autor A tutaj jeszcze jedna pracka(ołówek): http://pawelmatysik.webpark.pl/robot_1.10.jpg
Napisano 15 Styczeń 200421 l Ojojoj!! Pierwszy rysunek o wiele lepszy niż ten drugi.Proporcje skopane do perfekcji, za małe nóżki do tak grubego korpusu. Do pasa jakoś to wygląda, ale dalej...:(. Fajna kreska. Pracuj dalej.
Napisano 16 Styczeń 200421 l Od góry wygląda bardzo fajnie jednak przy dole już coś dziwnego zaczyna dziać się z nogami.Coś troche jakbyś zamierzał taki efekt jednak nie jest to zbyt naturalne .Musisz podzilić jasno postać na część dźwiganą i dźwigającą:D.
Napisano 16 Styczeń 200421 l Chyba masz problemy z pokazywaniem nóg w skrócie perspektywicznym, w obu pracach są różnej wielkosci. W robocie brakuje mi tez zdecydowanego swiatlocienia przez co wydaje siędosyc płaski, kazdy element niezaleznie z ktorej strony sie znajduje wypelniasz w taki sam sposób. Pozatym ok, Fajnie by było jakbys rysowal z większą swobodą i bardziej róznicowal kreskę ale to przchodzi z czasem:)
Napisano 16 Styczeń 200421 l pierwszy obrazek - krew wygląda dobrze moim zdaniem, odbicia zauważyłem od razu, ale mogłeś jeszcze dodać białe odblaski na podłodze, wtedy i odbicia byłyby oczywistsze. drugi obrazek - jak już napisano, coś z nogami jest ewidentnie nie tak. Polecam dawac mniejsze formaty prac, bo ta zaczela mi sie pdoobac jak zmniejszylem ja o 40%, lepiej ocenic obejmujac calosc wzrokiem niz przewijac po detalach.
Napisano 16 Styczeń 200421 l Autor No tak ,wiedziałem ,że coś jest z nim nie tak...kumpel powiedział ,że jedna noga jest nienaturalnie ułożona.Zresztą-tego robota narysowałem z rok temu...Muszę niestety przyznać ,ze mam problemy z nadawanie postaci odpowiedniej-dynamicznej-pozycji. Mam nadzieję ,że się tego nauczę...Popracuję troszkę nad przerysowywanime-to wychodziło mi prawie idealnie(szkoda ,że nei mogę zanleźć starszej pracy niż sprzed roku:/)
Napisano 17 Styczeń 200421 l Autor A tu mam jeszcze szkic do następnego rysunku.A ktualnie staram sie to pokolorować ...będzie ciężko ,ale nei daruję nim nie osiągnę porządanego efektu!
Napisano 17 Styczeń 200421 l hmmm... cos tu nie gra...ale nie wiem co... kadr za szeroki jest?...albo zaduzo miejsca od nog do dolnej granicy.... prawa strona jakas nieciekawa... ja bym obciał prawą i dół...
Napisano 17 Styczeń 200421 l Autor Sorry ,zapomnialem dodać ,że na dole mają być jakieś ciała ,kości ,zbroje ,czy coś w tym stylu ,a to z prawej to Kawały ścian ,zelastwa czy czegoś w tym rodzaju...w końcu to tylko szkic. Moje są bardzo niedokłądne i niedopracowane, dopiero w trakcie pracy wpadam na jakiś fajny(przynajmniej dla mnie) pomysł.