XaoC Napisano 12 Luty 2008 Napisano 12 Luty 2008 Witam!!! Po prawie 2 letniej przerwie w modelowaniu usiadlem sobie i ni stad ni zowad zaczalem modelowac cos co siedzialo mi w glowie. Po kilku godzinach doszedlem do wniosku ze to cos jest podobne do potworow co szalaly w jaskiniach w niejakim filmie The Descent. Nie stosuje zadnych referek, procz dwoch zdjec swojej twarzy zrobionych komem Jest to efekt pracy zerwanej nocki do 7 nad ranem (a o 10 zaczynalem prace...). Modeluje w 3DSMaxie Chcialbym juz skonczyc z ogolnymi rysami i zajac sie szczegolami, wiec jakby ktos bylby mily i zauwazyl cos co rzuca sie w oczy i nie wyglada naturalnie (nie mowimy tu o szyi i co jest wew paszczeki) Dzieki:)
Notre Napisano 12 Luty 2008 Napisano 12 Luty 2008 Nie stosuje zadnych referek, procz dwoch zdjec swojej twarzy zrobionych komem no to całkiem przystojny jesteś :D nie znam sie zbytnio na anatomii ale nozdrza mi nie pasują.
XaoC Napisano 12 Luty 2008 Autor Napisano 12 Luty 2008 Nie mowimy tez o nosie - nie jest proporcjonalny i nozdza wystaja, ale dodaje mu to charakterku:) P.S. Tak, nos jest za duzy, ale nie wyobrazam sobie go mniejszego. Usta z przodu zdaja sie nie byc rozwarte do limitow, jednek nie moge ich powiekszyc, wtedy oczy i gora czachy bedzie za mala... a oczy i czacha sa git:) @Radek93 - Dzieki
marcin wuu Napisano 13 Luty 2008 Napisano 13 Luty 2008 ogromnie gęsta i pokręcona siatka jak na tak niewielki detal... ułożyłeś sobie loopy tak nieszczęśliwie że będzie ci ciężko dodać łatwo jakieś szczegóły
JmTm00 Napisano 13 Luty 2008 Napisano 13 Luty 2008 to co mi sie nie podoba to brak zarysu szczęki, czasem to nie przeszkadza ale w tym przypadku kiedy postać ma głowe jak jajo (a mniemam ze ma być straszna bardziej niż smieszna) to przydałoby sie jej trochę urozmaicenia
XaoC Napisano 19 Luty 2008 Autor Napisano 19 Luty 2008 @marcin wuu - tak, kompletnie nie przemyslalem tego co robie, poprostu sie wzialem do roboty. A siatka nie jest wcale taka gesta, to render ze smoothem. Niestety nie moge pokazac rendera z rzeczywista siatka - skoczyla mi sie darmowa licencja maxa jakos na dniach:P @JmTm00 - szczeka mowisz? Hm... dalem fatalne rendery mysle, jednak gwarantuje ze szczeka jest, sietka tego nie pokazuje (bo to jedna z tych zreczy co sp*******em:P). Postaram sie cos z nia zrobic jak uda mi sie ''odnowic'' licencje. Dzieki
Tomala Napisano 19 Luty 2008 Napisano 19 Luty 2008 Taki potworek z the descent nazywa się chyba crawler i z tego co widzę nie jest za bardzo podobny do Twojego modelu. Jak chcesz iść dalej w tą stroną to może poszukaj jakichś referek. Pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi