Napisano 12 Luty 200817 l Witam!!! Po prawie 2 letniej przerwie w modelowaniu usiadlem sobie i ni stad ni zowad zaczalem modelowac cos co siedzialo mi w glowie. Po kilku godzinach doszedlem do wniosku ze to cos jest podobne do potworow co szalaly w jaskiniach w niejakim filmie The Descent. Nie stosuje zadnych referek, procz dwoch zdjec swojej twarzy zrobionych komem Jest to efekt pracy zerwanej nocki do 7 nad ranem (a o 10 zaczynalem prace...). Modeluje w 3DSMaxie Chcialbym juz skonczyc z ogolnymi rysami i zajac sie szczegolami, wiec jakby ktos bylby mily i zauwazyl cos co rzuca sie w oczy i nie wyglada naturalnie (nie mowimy tu o szyi i co jest wew paszczeki) Dzieki:)
Napisano 12 Luty 200817 l Nie stosuje zadnych referek, procz dwoch zdjec swojej twarzy zrobionych komem no to całkiem przystojny jesteś :D nie znam sie zbytnio na anatomii ale nozdrza mi nie pasują.
Napisano 12 Luty 200817 l Autor Nie mowimy tez o nosie - nie jest proporcjonalny i nozdza wystaja, ale dodaje mu to charakterku:) P.S. Tak, nos jest za duzy, ale nie wyobrazam sobie go mniejszego. Usta z przodu zdaja sie nie byc rozwarte do limitow, jednek nie moge ich powiekszyc, wtedy oczy i gora czachy bedzie za mala... a oczy i czacha sa git:) @Radek93 - Dzieki
Napisano 13 Luty 200817 l ogromnie gęsta i pokręcona siatka jak na tak niewielki detal... ułożyłeś sobie loopy tak nieszczęśliwie że będzie ci ciężko dodać łatwo jakieś szczegóły
Napisano 13 Luty 200817 l to co mi sie nie podoba to brak zarysu szczęki, czasem to nie przeszkadza ale w tym przypadku kiedy postać ma głowe jak jajo (a mniemam ze ma być straszna bardziej niż smieszna) to przydałoby sie jej trochę urozmaicenia
Napisano 19 Luty 200817 l Autor @marcin wuu - tak, kompletnie nie przemyslalem tego co robie, poprostu sie wzialem do roboty. A siatka nie jest wcale taka gesta, to render ze smoothem. Niestety nie moge pokazac rendera z rzeczywista siatka - skoczyla mi sie darmowa licencja maxa jakos na dniach:P @JmTm00 - szczeka mowisz? Hm... dalem fatalne rendery mysle, jednak gwarantuje ze szczeka jest, sietka tego nie pokazuje (bo to jedna z tych zreczy co sp*******em:P). Postaram sie cos z nia zrobic jak uda mi sie ''odnowic'' licencje. Dzieki
Napisano 19 Luty 200817 l Taki potworek z the descent nazywa się chyba crawler i z tego co widzę nie jest za bardzo podobny do Twojego modelu. Jak chcesz iść dalej w tą stroną to może poszukaj jakichś referek. Pozdro.