Ramsez Napisano 17 Luty 2008 Napisano 17 Luty 2008 Chcialbym zadawac w tym temacie nurtujace mnie pytania na temat AFX. Dopiero zaczynam z tym programem i first qquestion to : -czy jak nagram sobie film zwykla cyfrowka to on sie nadaje do obrubki w AFX? -jaki format tego filmu musi byc, trzeba to skonwertowac do konkretnego czy od razu mozna taki film zaczac obrabiac w AFX?
piotrek Napisano 17 Luty 2008 Napisano 17 Luty 2008 Możesz go swobodnie obrabiać, pamiętaj jednak, że jakość takiego filmu nie bdzie taka, jak jakość filmów z Hollywood. Najlepiej gdybyś miał filmik zapisany w formacie bezstratnym i dopiero po obróbce zapisać go do jakiegoś skompresowanego.
JmTm00 Napisano 17 Luty 2008 Napisano 17 Luty 2008 dokladnie...wszystko zalezy od tego CZYM nagrywasz
illy Napisano 17 Luty 2008 Napisano 17 Luty 2008 -jaki format tego filmu musi byc, trzeba to skonwertowac do konkretnego czy od razu mozna taki film zaczac obrabiac w AFX?Ja wszystko konwertuje do nieskompresowanego. Nerwica mnie brala z niektorymi kodekami dot. jakosci i predkosci dzialania. Wybralem nieskompresowany i teraz cierpie z powodu braku miejsca na dysku
Ramsez Napisano 24 Luty 2008 Autor Napisano 24 Luty 2008 Mam problem, chce dodac do jednego obiektu w filmie jakis efekt np. glow tylko nie wiem jak sie za to zabrac. Zapewne bede msuial zaznaczac ten obiekt co klatke jakims narzedziem, wie ktos jak to zrobic?
kamil.ochel Napisano 24 Luty 2008 Napisano 24 Luty 2008 http://movielibrary.lynda.com/html/modPage.asp?ID=484 1
mirach Napisano 24 Luty 2008 Napisano 24 Luty 2008 http://www.videocopilot.net/basic/index.html jesli jeszcze nie widziales to obacz, ja wlasnie skonczylem ogladac, swietne wprowadzenie do AE 1
Ramsez Napisano 7 Maj 2008 Autor Napisano 7 Maj 2008 Mam problemik, zapisałem sobie wczoraj projekcik i jak dzisiaj otwarłem to takie cholerstwo wyskoczyło i nie wiem jak sie tego pozbyć(chodzi o te czerwone przerywane linie po przekątnych:
DaveBorck Napisano 8 Maj 2008 Napisano 8 Maj 2008 Tam jest użyty plugin o nazwie particular. Musisz go zarejestrować w zakładce options.
Rekomendowane odpowiedzi