Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Chcialbym zadawac w tym temacie nurtujace mnie pytania na temat AFX. Dopiero zaczynam z tym programem i first qquestion to :

-czy jak nagram sobie film zwykla cyfrowka to on sie nadaje do obrubki w AFX?

-jaki format tego filmu musi byc, trzeba to skonwertowac do konkretnego czy od razu mozna taki film zaczac obrabiac w AFX?

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Możesz go swobodnie obrabiać, pamiętaj jednak, że jakość takiego filmu nie bdzie taka, jak jakość filmów z Hollywood.

Najlepiej gdybyś miał filmik zapisany w formacie bezstratnym i dopiero po obróbce zapisać go do jakiegoś skompresowanego.

Napisano
-jaki format tego filmu musi byc, trzeba to skonwertowac do konkretnego czy od razu mozna taki film zaczac obrabiac w AFX?
Ja wszystko konwertuje do nieskompresowanego. Nerwica mnie brala z niektorymi kodekami dot. jakosci i predkosci dzialania. Wybralem nieskompresowany i teraz cierpie z powodu braku miejsca na dysku
Napisano
  • Autor

Mam problem, chce dodac do jednego obiektu w filmie jakis efekt np. glow tylko nie wiem jak sie za to zabrac. Zapewne bede msuial zaznaczac ten obiekt co klatke jakims narzedziem, wie ktos jak to zrobic?

Napisano
  • Autor

Mam problemik, zapisałem sobie wczoraj projekcik i jak dzisiaj otwarłem to takie cholerstwo wyskoczyło i nie wiem jak sie tego pozbyć(chodzi o te czerwone przerywane linie po przekątnych:

19b9e2589781af9a.jpg

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności