Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam problem z importem dwg do maxa. Zastanawiam mnie czemu ten sam rzut w autocadzie, śmiga że hej, a w maxie kompletna padaczka, nie da się płynnie przesuwać, skalować bo wszystko lata i skacze na boki jakbym model 3d całego miasta otworzył.

Dzięki za pomoc.

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

uzyj audit a wogole to wywal niepotrzebne info z cada i bedzie smigalo dobrze, zamien na freezee poza tym :)

Napisano

pozbadz sie niepotrzebnych lini a takze linie przerywanych , zygzakowych i SSSSSS, tekstow , wymiarow , blokow .... zminimalizuj liczbe warstw

jesli CI nie pasuja skale to przeskaluj w cadzie zeby nie robic potem tego w maxie

jesli chcesz cos extrudowac z cada to warto to wczesneij sobie dac na inna warstwe niz obrysowywac niektore rzeczy w maxie

itd itd

Napisano
  • Autor

Sęk w tym, że mam 'profesjonalny' rzut z cada warstwy itd itd ale jak mam fragment powiedzmy dzielnicy i wyświetlę same ulice z chodnikami to kaput... Jedyne wyjście konwersja dwg do jpga i potem w maxie splajnami, ale wtedy tracę na dokładności, na której bardzo mi zależy. Pozdro.

Napisano

jedyne wyjscie to chyba wyczysczenie tak cada zeby jak najmniej na nim zostalo :]

pozniej z file wybierasz audit pozniej y

mozesz tez purge dodatkowo :)

pozdro

Napisano

czyli masz 1:500 a moze 1:2500 mape .. bez rzutow z budynkow i robisz tylko urbane? zobacz , pewnie masa jest niepotrzebnych instalacji ... oprocz tego wyczysc filtry z warstw i zobacz czy wszystko czasem nie jest 3d w cadzie .. ale i tak uwazam ze najlepsza metoda to wywalic niepotrzebne , lub nawet obrysowac co potrzebne jesli za duzy mlyn .... pokaz screena :D

Napisano
  • Autor

Skrina nie bardzo mogę bo mapa 'na lewo po znajomości' skala to 1:1000 z całym bałaganem , że tak się wyrażę, ale importuje tylko warstwy budynków, dróg, chodników i granic działek. Może to wina zbyt małej ilości pamięci? Mam tylko 1.5 giga ramu ddr 400 MHz zdaje się. Nic to zobaczę jeszcze raz i posprawdzam wszystko.

Napisano

jakby mi zwalnialo w maxie to bym zrobil tak ze : zostawilbym widoczne te warstwy ktore chcesz przeniesc , odpalislbym nowy dok. w cadzie - skopiowalbym tylko te 4 warstwy ( zaznaczyc i ctrl c ) do nowego dokumentu . i dopiero z niego importowal do maxa . mam nadzieje ze tam nie ma splinow ...