cfaniak Napisano 17 Luty 2008 Share Napisano 17 Luty 2008 Witam. Mam problem z importem dwg do maxa. Zastanawiam mnie czemu ten sam rzut w autocadzie, śmiga że hej, a w maxie kompletna padaczka, nie da się płynnie przesuwać, skalować bo wszystko lata i skacze na boki jakbym model 3d całego miasta otworzył. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 17 Luty 2008 Share Napisano 17 Luty 2008 uzyj audit a wogole to wywal niepotrzebne info z cada i bedzie smigalo dobrze, zamien na freezee poza tym :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 17 Luty 2008 Autor Share Napisano 17 Luty 2008 Audit? A dało by się coś więcej na temat? Thx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 17 Luty 2008 Share Napisano 17 Luty 2008 jutro napisze wiecej z pracy bo w domu nie mam autocada :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delf77 Napisano 18 Luty 2008 Share Napisano 18 Luty 2008 pozbadz sie niepotrzebnych lini a takze linie przerywanych , zygzakowych i SSSSSS, tekstow , wymiarow , blokow .... zminimalizuj liczbe warstw jesli CI nie pasuja skale to przeskaluj w cadzie zeby nie robic potem tego w maxie jesli chcesz cos extrudowac z cada to warto to wczesneij sobie dac na inna warstwe niz obrysowywac niektore rzeczy w maxie itd itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 18 Luty 2008 Autor Share Napisano 18 Luty 2008 Sęk w tym, że mam 'profesjonalny' rzut z cada warstwy itd itd ale jak mam fragment powiedzmy dzielnicy i wyświetlę same ulice z chodnikami to kaput... Jedyne wyjście konwersja dwg do jpga i potem w maxie splajnami, ale wtedy tracę na dokładności, na której bardzo mi zależy. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 18 Luty 2008 Share Napisano 18 Luty 2008 jedyne wyjscie to chyba wyczysczenie tak cada zeby jak najmniej na nim zostalo :] pozniej z file wybierasz audit pozniej y mozesz tez purge dodatkowo :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biszkopte Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 wywal w cadzie co sie da i tuyle:D albo na warstwy...torche to zajmooje ale dziala:D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delf77 Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 czyli masz 1:500 a moze 1:2500 mape .. bez rzutow z budynkow i robisz tylko urbane? zobacz , pewnie masa jest niepotrzebnych instalacji ... oprocz tego wyczysc filtry z warstw i zobacz czy wszystko czasem nie jest 3d w cadzie .. ale i tak uwazam ze najlepsza metoda to wywalic niepotrzebne , lub nawet obrysowac co potrzebne jesli za duzy mlyn .... pokaz screena :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 21 Luty 2008 Autor Share Napisano 21 Luty 2008 Skrina nie bardzo mogę bo mapa 'na lewo po znajomości' skala to 1:1000 z całym bałaganem , że tak się wyrażę, ale importuje tylko warstwy budynków, dróg, chodników i granic działek. Może to wina zbyt małej ilości pamięci? Mam tylko 1.5 giga ramu ddr 400 MHz zdaje się. Nic to zobaczę jeszcze raz i posprawdzam wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delf77 Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 jakby mi zwalnialo w maxie to bym zrobil tak ze : zostawilbym widoczne te warstwy ktore chcesz przeniesc , odpalislbym nowy dok. w cadzie - skopiowalbym tylko te 4 warstwy ( zaznaczyc i ctrl c ) do nowego dokumentu . i dopiero z niego importowal do maxa . mam nadzieje ze tam nie ma splinow ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 modeluj w cadzie.:) jak to urbanistyka 1:1000 to ci szybciej pojdzie niz w maxie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi