Napisano 19 Luty 200817 l Witam po jakimś czasie.Inspiracją tej pracy jest szkic który zrobiłem jakiś czas temu w Esztergomie(piękna miejscowość nad Dunajem). A teraz próbuję to jakoś ożywić i ubarwić. Co byście mi doradzili? Co na tym etapie powinienem zmienić lub poprawić?
Napisano 19 Luty 200817 l no to tak ;p ja bym dodal ciut kontrastu, nie wiem co to jest to obok kraweznika, to trawa:? troche bym ja smudgem do gory powyciagal ew. brushem o bardzo malym rozmiarze .Proponuje tez jeszcze pobawic sie z refleksami na oknach. Ogolnie zapowiada sie ciekawie :)
Napisano 20 Luty 200817 l 1. Kolor - w słońcu daj cieplejszy, w cieniu zimniejszy (od nieba), do tego ambient occlusion. I kontrast. 2. Pusto...
Napisano 20 Luty 200817 l Autor Poprawiłem parę rzeczy. Obok krawężnika ma być chodnik, myślę że teraz bardziej go przypomina.... Jeszcze jest jest pusto, ale najpierw chcę skończyć szczegóły i dalszy plan. Chce tam wrzucić jakąś dorożkę,może jakiś ludzi.... zobaczę. Dzięki za sugestie. Pozdrawiam.
Napisano 24 Luty 200817 l ja bym dał jeszcze kontarstu trochę, nasycił kolory odrobine na pierwszym planie, powiększył bym kadr lekko po lewej stronie bo jakoś tak ucieka trochę, i wtedy miałbyś środek wylotu uliczki tak w 1/3 obrazka, można byłoby tam wrypać dorożkę , to dobry pomysł i było by to coś co przyciąga uwagę ;] Poza tym to fajnie już widać światło, fakturay też dobrze ukazałeś, można by jeszcze tylko wyostrzyć i gdzieniegdzie poprostować kilka lini krawędzi ;] Pozdrawiam i czekam na kolejne upy.
Napisano 1 Marzec 200817 l Autor Masz)rum: próbowałem zmiany kadru ale jednak pozostanę przy tym... wrzucam mały update. Tempo nie jest zawrotne, ale brak czasu niech będzie usprawiedliwieniem..... to akurat robię tylko dla siebie, coś w ramach doskonalenie warsztatu. Każda sugestia mile widziana. Pozdr.