Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam po jakimś czasie.Inspiracją tej pracy jest szkic który zrobiłem jakiś czas temu w Esztergomie(piękna miejscowość nad Dunajem). A teraz próbuję to jakoś ożywić i ubarwić. Co byście mi doradzili? Co na tym etapie powinienem zmienić lub poprawić?

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość Caspik
Napisano

no to tak ;p ja bym dodal ciut kontrastu,

nie wiem co to jest to obok kraweznika, to trawa:? troche bym ja smudgem do gory powyciagal ew. brushem o bardzo malym rozmiarze .Proponuje tez jeszcze pobawic sie z refleksami na oknach. Ogolnie zapowiada sie ciekawie :)

Napisano

1. Kolor - w słońcu daj cieplejszy, w cieniu zimniejszy (od nieba), do tego ambient occlusion. I kontrast.

2. Pusto...

Napisano

Poprawiłem parę rzeczy. Obok krawężnika ma być chodnik, myślę że teraz bardziej go przypomina.... Jeszcze jest jest pusto, ale najpierw chcę skończyć szczegóły i dalszy plan. Chce tam wrzucić jakąś dorożkę,może jakiś ludzi.... zobaczę. Dzięki za sugestie. Pozdrawiam.

Napisano

ja bym dał jeszcze kontarstu trochę, nasycił kolory odrobine na pierwszym planie, powiększył bym kadr lekko po lewej stronie bo jakoś tak ucieka trochę, i wtedy miałbyś środek wylotu uliczki tak w 1/3 obrazka, można byłoby tam wrypać dorożkę , to dobry pomysł i było by to coś co przyciąga uwagę ;] Poza tym to fajnie już widać światło, fakturay też dobrze ukazałeś, można by jeszcze tylko wyostrzyć i gdzieniegdzie poprostować kilka lini krawędzi ;] Pozdrawiam i czekam na kolejne upy.

Napisano

Masz)rum: próbowałem zmiany kadru ale jednak pozostanę przy tym... wrzucam mały update. Tempo nie jest zawrotne, ale brak czasu niech będzie usprawiedliwieniem..... to akurat robię tylko dla siebie, coś w ramach doskonalenie warsztatu. Każda sugestia mile widziana.

Pozdr.