bartel Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 Witam Pytanie jak w temacie. Może ktoś pomóc? Używam Maxa 9. P.S. Nie chodzi mi o animację tylko normalny render do pliku graficznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 najprościej używając particli. poszukaj tutoriala, który zrobił Leru na temat Particle Flow :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 Nie chodzi mi o animację tylko normalny render do pliku graficznego. Siadasz i robisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartel Napisano 22 Luty 2008 Autor Share Napisano 22 Luty 2008 No dobra obejrzałem tego tutoriala. Ale jak zrobić żeby to była taka struga ( albo kilka)? Trzeba jakiegoś odpowiedniego emitera użyć i potem gravity dać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 23 Luty 2008 Share Napisano 23 Luty 2008 liczysz że podam Ci dokładnie wszystkie ustawienia PFlow? robisz emiter, dodajesz parę odpowiednich eventów (speed, forces, shape) tak żeby było dobrze. nie ma na to gotowego przepisu, robisz aż będzie ok dla Ciebie. nikt tego za Cię nie zrobi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartel Napisano 23 Luty 2008 Autor Share Napisano 23 Luty 2008 Czy w particle flow można stworzyć jakąś scieżkę po której cząsteczki będą się przemieszczać? Jak zrobić, żeby struga najpierw się wznosiła a potem opadała? Próbowałem za pomocą dwóch gravity, ale tak średnio wychodzi, tzn. jest łuk , ale słabo go można kontrolować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 23 Luty 2008 Share Napisano 23 Luty 2008 ech...proponuję poćwiczyć angielski i najpierw pomęczyć trochę scenę samemu. a to robisz tak: tworzysz emiter mały, okrągły zwrócony do góry, dodajesz eventy position(icon) speed, force (w nim gravity), shape, display. i nie mów mi że nie można było do tego samemu dojść :) btw. jeśli chcesz więcej strug możesz zwiększyć ilość emiterów albo dodać "position object" i jako emiter wstawić siatkę powodzenia leniu ;] btw. piotrek ma rację - siadasz i robisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi