Napisano 24 Luty 200817 l Witam, po ciezkim imprezowo weekendzie o dziwo nie bolala mnie glowa, wiec usiadlem do photoshopa z kontynuacja misji - nauczenia sie rysowac jako tako :P Siedzialem caly dzien przy tym, jest to swego rodzaju hold dla Corpse Bride Tima Burtona, postacie (Lord i lady Everglot) malowalem patrzac na jedna klatke, a tlo z glowy zagladajac czasem na inna klatke filmu. Nie mam niestety tabletu, myszka rysowane :/ Chce sie nauczyc rysowac na jakims sensownym poziomie, wiec prosze o konstruktywna krytyke i opinie :P Pozdrawiam, Kalais P.S. Tu wieksza wersja - http://www.kalais.net/projects/everglot.html
Napisano 24 Luty 200817 l pani od pasa w gore calkiem niezle ,a reszta to taka troszke za plasak, chyba za malo cieni...ale ja sie na rysowaniu nie znam... ;) PS wlasnie obejrzalem twoja animacja "how vader lost his hand"...hehehe,dobre ,takiego zakonczenia sie nie spodziewalem ;) pozdrawiam
Napisano 24 Luty 200817 l 1) do rysowania na pc potrzebny jest raczej tablet...jeśli ci zależy możesz kupić tani wacom 2 volito z ceną sięgającą max 200zł..na początek starcza. jeśli byś miał zamiar robić loga, albo jakieś strony internetowe w PS to wystarcza myszka. 2) to jest kadr z filmu "gnijąca panna młoda". pokaż referke to powiemy ci co jest źle i tobie samemu będzie łatwiej to zobaczyć :)
Napisano 25 Luty 200817 l Jeśli chcesz rysować to bez tabletu sie nie obejdzie. Przedmówca ma racje choć nie wiem czy volito jest jescze w sprzedaży. Jednak puki nie dysonujesz funduszami na tablet radził bym złapać się za zwykły ołówek i zacząć coś rysowac. Łatwiej bedzie wskazać błedy ,a i przy rysowaniu na komputerze bardzo się przyda.
Napisano 28 Luty 200817 l Autor Cytat PS wlasnie obejrzalem twoja animacja "how vader lost his hand"...hehehe,dobre ,takiego zakonczenia sie nie spodziewalem ;)hehe, staaaara animka :P ciesze sie ze sie podobalo Cytat 1) do rysowania na pc potrzebny jest raczej tablet...jeśli ci zależy możesz kupić tani wacom 2 volito z ceną sięgającą max 200zł..na początek starcza. jeśli byś miał zamiar robić loga, albo jakieś strony internetowe w PS to wystarcza myszka. Cytat Jeśli chcesz rysować to bez tabletu sie nie obejdzie. Przedmówca ma racje choć nie wiem czy volito jest jescze w sprzedaży. Jednak puki nie dysonujesz funduszami na tablet radził bym złapać się za zwykły ołówek i zacząć coś rysowac. Łatwiej bedzie wskazać błedy ,a i przy rysowaniu na komputerze bardzo się przyda.no wlasnie musze chwile poczekac, bo kupilem troche sprzetu i wymeblowalem caly pokoj, a nie wiem czy nie pozbierac na jakis lepszy tablet... poki co, pomecze sie jeszcze troche myszka :/ olowkiem bazgrze juz od dluzszego czasu, roznego rodzaju concepty do 3d/ulotek/stron, storyboardy i czasem rysuje jakies widoczki jak mi sie zachce wyjsc i swieci sloneczko ale glownie chodzi mi o digital painting, strasznie mnie cieszy taka tworczosc, i bym sie chcial podszkolic Cytat 2) to jest kadr z filmu "gnijąca panna młoda". pokaż referke to powiemy ci co jest źle i tobie samemu będzie łatwiej to zobaczyć :)a oto i refki: na to patrzylem rysujac postacie: a na tym sie sugerowalem przy tle: