timesak Posted February 26, 2008 Share Posted February 26, 2008 Bez skojarzeń proszę co do tematu ;]. Jestem nowy na tym forum i nie wiem czy był taki temat a wszystkich tematów jest tyle że nigdy bym nie znalazł. Chodzi mi konkretnie o dziury np. w kwadracie tzw. mam kwadrat kładę na niego okrąg (żeby wystawał z obu stron) i chce żeby po skasowaniu tego okręgu powstała dziura w kwadracie. Jeśli ktoś wiem o co mi chodzi to proszę o pomoc lub jeśli był taki temat to proszę o link do niego. Pozdrawiam. P.S. potrzebuje szybko odpowiedzi prace z tym związaną potrzebuje na czwartek rano więc w środe chce to zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwy Posted February 26, 2008 Share Posted February 26, 2008 kwadrat, koło :) chyba nie uważałeś na lekcji geometrii w podstawówce do wycinania jest boolean w compound objects Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLADE Posted February 26, 2008 Share Posted February 26, 2008 tego typu operacje robisz za pomocą boolean ale niszczy ostro siatke. lepiej robić ręcznie w poly albo wtyczka typo power boolean Link to comment Share on other sites More sharing options...
timesak Posted February 26, 2008 Author Share Posted February 26, 2008 Wielkie dzięki ;] P.S. a skąd wiesz może jestem z podstawówki :p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts