mathart Napisano 28 Luty 2008 Napisano 28 Luty 2008 Trąci już wiekiem i razi poziomem - ale to były początki mojej historii z animacją w 3ds. Pozdrawiam
mysteryofalbesila Napisano 28 Luty 2008 Napisano 28 Luty 2008 hej! Pierwsze co mnie zakuło: Maciej Wiecz ... Prace inżynier... - chyba i tak mogę uważać się za szczęściarza że aż tyle zdążyłem przeczytać :) Czasem wydaje sie jakby niektóre obiekty lewitowały - np kzesło. Cała reszta wydaje mi sie ok, nawet ta stylistyka IMO pasuje do konwencji filmu. Nie wiem czy jest potrzebne pokazywanie komputera na końcu .. wiemy że to bohater filmu pisze - w końcu pisał cos na początku filmu - a lepiej to zadziała bo będzie wtedy bliższy kontakt z widzem. I napis na końcu na białym tle już trochę przegaduje fabułę. Bez tego było by o wiele lepiej :) IMO całkiem całkiem :) Grafe mozna zawsze poprawić, ale scenar to podstawa :)
Silaslogo Napisano 28 Luty 2008 Napisano 28 Luty 2008 Wow, mathart GDZIE nagrywałeś dźwięk!? Mocne wrażenie!
tomdv Napisano 28 Luty 2008 Napisano 28 Luty 2008 Jak dla mnie rewelacja. Świetne udźwiękowienie. Niesamowity klimat.
shergar Napisano 1 Marzec 2008 Napisano 1 Marzec 2008 Świetny klimat i idea pracki - gratki ;) Zaliczyłeś? xD
mathart Napisano 3 Marzec 2008 Autor Napisano 3 Marzec 2008 Dzięki za komentarze - masz racje mysteryofalbesila - może bez białej planszy na końcu byłoby lepiej, ale większość ludzi niestety dopiero po zadanym pytaniu zastanawia się nad odpowiedzią. Jeśli chodzi o lewitujące obiekty i kiepską grafikę - to tak jak wspomniałem - były to początki ;) Renderowało się wieki, bo sprzęt który liczył animacje miał postać laptopa 1,5 gHz celeron w dodatku. Następna będzie lepsza - scenariusz już na wykończeniu... a dot będzie rzucania cieni... czyli różnicy pomiędzy ludzkim wnętrzem a zewnętrzną powłoką - tym razem animacja w XSI. Dzięki raz jeszcze za komentarze. A udźwiękowienie Ztudio - Warszawa.
Rekomendowane odpowiedzi