Napisano 29 Luty 200817 l To jest moja praca na Batchelor-a. Animatic trwa 1:23sec ale film bedzie troszke dluzszy. Scenariusz: prosty jak drut, z kamienia budzi sie "demon", niszczy dwoch "straznikow" po czym zawala sie na niego caly sufit i demon umiera... Zostalo mi jeszcze 3miesiace, mam nadzieje ze sie wyrobie przy najblizszej okazji rzuce animatica na Youtube. tu sa narazie dwa obrazki jestem w trakcie animacji, kiedy ja skoncze zajme sie swiatlami i materialami. Postaram sie systematycznie wrzucac tu jakies testy, kazda krytyka sie przyda.
Napisano 1 Marzec 200817 l Autor pytanko, zna ktos moze sposob na animacje lancucha? bo moj system raczej sie nie nadaje nie da sie jakos animowac splin-a i przyczepic do niego krotkie IK kosci, tak zeby lancuch "trzymal" sie tego splina?
Napisano 1 Marzec 200817 l Autor No. Tu masz tutka Krisa www.stronki.pl/tomek/spline_ik_max3d.rar wielkie dzieki tego mi bylo trzeba!
Napisano 8 Kwiecień 200817 l Autor zeby nie bylo ze nic nie robie: wiekszosc tekstur jest gotowa, swiatlo raczej tez juz nie zostanie zmienione, Vray i tube filmik, tylko pierwszy shot narazie.... http://www.youtube.com/watch?v=g5yg8HGYtIE
Napisano 8 Kwiecień 200817 l Nie wiem czy działa, jak działa i czy Ci pomoże, ale możesz spróbować oblukać tak a propos łańcucha taki skrypcik: http://www.scriptspot.com/3ds-max/realtime-spring
Napisano 9 Kwiecień 200817 l Autor dzieki levus.. moze sie tym pobawie i jedziemy dalej... test tekstur: i post:
Napisano 9 Kwiecień 200817 l Moim zdaniem post nie najlepszy, jedna barwa, nadająca raczej niezbyt mocny klimat.
Napisano 15 Kwiecień 200817 l Autor no troche masz racji ossa, ale post i tak lepiej wyglada niz zwykly render, pozatym moj render i tak jest prawie czarno-bialy, wiec jesli go "ztintuje" w postprod na jeden kolor to i tak nie robi to roznicy.... moim zdaniem w post-cie jest wlasnie o wiele wiecej "atmosfery" bo swiatla o wiele ciekawiej i realistyczniej wychodza.... tak czy siak, dzieki za komentarz, i mimo wszystko jeszcze popracuje nad tym post-em