Napisano 1 Marzec 200817 l Witam Mam problem z morfingiem niby wszystkie modele maja ta sama ilosc vertexow a i tak przy przejsciach wystepuja bledy w siatce Zna ktos moze przyczyny tego?
Napisano 3 Marzec 200817 l Zmienione numery vertexów? Skalowana kopia mesha? Przesunięty pivot? Coś wyprawiał z tymi modelami?:D Do morpha-> Nie ciąć, nie mieszać w siatce, tylko przesuwać. Jak się dobrze nauczy to później można probować zattachować np głowę z ciałem:p pozdro!
Napisano 3 Marzec 200817 l No generalnie to może być kiepsko.. zależy. Klasyczny workflow przy morfach to robienie kopii modelu oryginalnego i przesuwanie wierzchołków... jeśli masz dwa modele z różnych źródeł, to taka sama liczba wieczchołków nie pomoże. Mam na myśli taką sytuację, że masz na przykład jakiś darmowy model czołgu z netu i czajniczek z maksa. I tak stuningowałeś te modele, że mają tyle samo wierzchołków... no to może być kiepsko tak morfingiem pojechać po tym. Ale jeśli masz modele - kopie... to pytanie skąd ta kaszana się u Ciebie wzięła?
Napisano 3 Marzec 200817 l Wszystko zalezy od tego co jest przyczyna. Pokaz moze jakis screen albo sprecyzuj w czym dokladnie problem, nie potrafimy czytac w myslach. to juz nie da sie z nim nic zrobic?
Napisano 3 Marzec 200817 l Autor oki dobra problem rozwiazany mialem pare bledow w siatce w tych kopiach teraz dziala