acainoks Napisano 6 Marzec 2008 Napisano 6 Marzec 2008 (edytowane) Jak wyżej w tytule, scena ma przedstawiać typowe działania straży pożarnej podczas gaszenia pożaru w lesie, chciałbym to przedstawić trochę dramatycznie... prosiłbym i podpowiedzi i uwagi, narazie wstępna pozycja dwóch strażaków, tekstury dodam wkrótce... pozdrawiam Edytowane 19 Maj 2008 przez acainoks
Tomala Napisano 6 Marzec 2008 Napisano 6 Marzec 2008 Ale oryginalny temat. Napisałeś że dodasz textury ja bym jeszcze nad modelami popracował i kadr trochę nieciekawy. Powodzenia.
DiO Napisano 6 Marzec 2008 Napisano 6 Marzec 2008 ja zadnym wymiataczem tez tutaj nie jestem ale moja rada jest nastepujaca: zrob strazaka, sama postac ,jednego ze wszystkimi bajerami i narazie odluz ta wizualizacje na pozniej.Zrob postac stojaca prosto bez zadnych ruchow ani takich tam bajerow ;) i dawaj na forum a ludziska ci pomoga... i jak juz bedziesz mial strazaka to wtedy zdecydujesz czy jedziesz z tym dalej czy zaczynasz nowy projekt.Radze ci tak bo sie duzo wiecej nauczysz - niewszytko naraz i bez pospiechu:) Co moge powiedziec na plus - maska,najlepsiejsza;) pozdrawiam i nie poddawaj sie :)
acainoks Napisano 7 Marzec 2008 Autor Napisano 7 Marzec 2008 no dobra DiO... wieczorem się odezwę... poprawiony hełm... w niedziele dokładniejsza maska...
kliment woroszyłow Napisano 8 Marzec 2008 Napisano 8 Marzec 2008 ..a gdzie ci strazacy? ciekawe co z tego wyjdzie... czemu taki temat?
DiO Napisano 9 Marzec 2008 Napisano 9 Marzec 2008 helm wyglada niezle ale wiecej chamferow by sie przydalo na krawedziach zeby byly bardziej ostre
acainoks Napisano 15 Marzec 2008 Autor Napisano 15 Marzec 2008 oto i maska, nie będę robił głowy bo i tak jej nie widać
acainoks Napisano 3 Kwiecień 2008 Autor Napisano 3 Kwiecień 2008 czy teraz mógłbym dodać tekstury do strażaka? czy należy jeszcze coś poprawić? proszę o podpowiedzi...
tob01 Napisano 3 Kwiecień 2008 Napisano 3 Kwiecień 2008 a czasem spodnie(nogawki) w butach nie powinny byc?
Tomala Napisano 3 Kwiecień 2008 Napisano 3 Kwiecień 2008 Jak modelujesz na podstawie konkretnych referek to modeluj aż uzyskasz dostateczne podobieństwo. Oczywiście niektóre szczegóły szybciej jest dorobić w zbrushu i na normala wrzucić. Jak na razie kurtka wygląda trochę słabo ja bym jeszcze nad nią popracował. Pozdro.
acainoks Napisano 19 Maj 2008 Autor Napisano 19 Maj 2008 nałożyłem tekstury, wg. mnie model nie musi być idealnie dokładny ponieważ planuję go wstawić w lekkie zadymienie. Cała praca ma być tłem do tabla kończącego rocznik Szkoły Aspirantów w Poznaniu. Czy ktoś z Was miałby jakąś interesującą scenerię gdzie można by było umieścić tego strażaka? Postać będzie miała na sobie jeszcze aparat powietrzy. Pozdrawiam
kliment woroszyłow Napisano 21 Maj 2008 Napisano 21 Maj 2008 rękawice ma jakby miał czyscić kible w jrg a nie do pozaru iśc...;)
Ex3 Napisano 21 Maj 2008 Napisano 21 Maj 2008 W minibitwie udostępniłem swój model panny z rękawicami, częstuj się. Powinno się przydać ;)
Rekomendowane odpowiedzi