Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

ja na core 2 quad q6600, 4 gb ram, geforce 8600 gt 256 DDR3 w 3d mark'u 2006 wyciaglem 5000 punktow...

• Odpowiedzi 54
  • Wyświetleń 7,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam.

Podczepię się pod temat jeśli można :D

Czy karta graficzna pokroju Sapphire Radeon HD 3650 to zły wybór biorąc pod uwagę że chce kartę z chłodzeniem pasywnym i do 350 zł oraz działającej w cross fire ?

Ps. właściwie gdzieś mi się tam po głowie kłębi pytanie: czy procesor graficzny uczestniczy w renderowaniu, a jeżeli nie to czy da się jej procesor do tego zmusić? ;]

Napisano

Witam.

Procesory kart graficznych nie uczestniczą w renderowaniu , wyjątkiem jest NVIDIA i jej GEALTO oraz CUDA.

Jest możliwe wykorzystanie jednostek ale tylko NVIDI ( patrz wyżej :) )

pozdrawiam

waldek

Napisano

Dziękuje za odpowiedź ;]

Teraz tylko sprawa : "Czy karta graficzna pokroju Sapphire Radeon HD 3650 to zły wybór biorąc pod uwagę że chce kartę z chłodzeniem pasywnym i do 350 zł oraz działającej w cross fire ?" Zwłaszcza chodzi mi tu o to co przeczytałem w tym wątku że możliwe że stery mogą się krzaczyć w maxie czy coś takiego - w niektórych kartach. :D

Napisano

Za 400 zl nawet juz mnie idzie upolowac 3850 czase nawet nowe , znacznie lepsza , za 400 zl nowe 8800GS tez znacznie lepsza , nie pasywki ale to sa ciche karty na standardowym coolerze , nie slyszalne w codziennej pracy.

Im lepsze grafa tym viewport lepiej/szybciej dziala. Do renderowania jak juz napisane nie ma znaczenia.