marcool Napisano 8 Marzec 2008 Share Napisano 8 Marzec 2008 witam, mam pytanko, czy point cash jst tylko maxowski i dziala w maxie? Czy mozna go przeniesc na inny soft? Potrzebuje przeniesc animacje do cinemy ale modyfikatorow nie przeniose, w tym i pc nie czyta, chociaz cinema posiada te funkcje, takze nie wiem czy cos zle robie czy poprostu dzialaja tylko w maxie? A Jesli nie to jest jakis inny sposob zeby zachowac skin, morph i inne modyfikatory? Z gory wielkie dzieki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 8 Marzec 2008 Share Napisano 8 Marzec 2008 Cześć! Wychodzi na to, że powinieneś zrobić animcję w maxie a następnie wypalić ją do vertexów. Dokładnie tak jak piszesz pointcache (nie point cash:P) Ale modyfikatorów raczej nie przeniesiesz. cytuję boner2 zz innego wątku: "tylko pamietaj ze ta modyfikacja dziala na skina a nie na obiekty child. czyli jesli np masz oczy podpiete do kosci i narzucisz pointcashe to sie nie milo zdziwisz :) tak wiec polecam na koniec skinowac wszelkie obj a nie parent_child`owac :) jesli wiesz o co mi chodzi" Zostawiasz wiec sam goły zanimowany mesh do exportu. Jakie formaty? Średnio się orientuję. md2, md3 na pewno, ale jak to będzie ze współpracą z cinemą to już Ci nie poradzę. pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi