scirocco Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 mam mały problem - robie zasłonke z plane'a modyfikatorem cloth - w efekcie jest ona "animowana" tzn mogę paskiem czasu zmieniać jej odkształcenie. Pytanie: jak zrobić żeby wybrać moment w którym mi odpowiada i zrobić "nieanimowaną", ponieważ po kilku przekształceniach samej zasłonki zapisuje projekt i przy próbie odczytania wyskakuje bład. Być może coś pokręciłem - używam tej funkcji od niedawna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 10 Marzec 2008 Share Napisano 10 Marzec 2008 A nie da się np usunąć pozostałych klatek i zcollapsować mod reactor cloth żeby mieć odkształconą firankę w editable poly np ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scirocco Napisano 10 Marzec 2008 Autor Share Napisano 10 Marzec 2008 wow, szybka odpowiedź właśnie na takim efekcie mi zależy - tylko czy możesz po kolei mi wytłumaczyć jak usunąc te klatki i co znaczy "zcollapsować" i jak to zrobić. W maxie działam od niedawna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 10 Marzec 2008 Share Napisano 10 Marzec 2008 Powiedzmy że zasłona to był obiekt editable poly z dodanym mod. reactor cloth. Po zrobieniu symulacji w reactorze przesuń suwak do żądanej pozycji zasłony i w stosie modyfikatorów kliknij prawym przyciskiem myszy na mod. reactor cloth po czym z menu podręcznego wybierz collapse to. Modyfikator zostanie na stałe dodany do obiektu bez możliwości jego edycji. Masz teraz zasłonę w editable poly albo editable mesh w pozycji takiej jaka była w momencie collapsowania mod. reactor cloth. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scirocco Napisano 10 Marzec 2008 Autor Share Napisano 10 Marzec 2008 działa wielkie dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hawk111 Napisano 14 Marzec 2008 Share Napisano 14 Marzec 2008 jeśli jest to modyfikator cloth maxa to ja bym radził Set Initial State. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi