Napisano 13 Marzec 200817 l jak w temacie.. moze cos z nowych ( niekoniecznie ) wazne zeby byla stabilna i bezporblemowo smigala z 8gb ramu..
Napisano 13 Marzec 200817 l Latwiej by wymienic ktore sie nie nadaja, Wybierz ktoras z tych i bedziesz zadowolony http://forum.pclab.pl/t282160.html Oczywiscie wiesz ze nie bedziesz miec calych 8GB? Jakies ~7,3GB. Chyba ze kupisz plyte z obsluga 16GB. Tak to dziala.
Napisano 13 Marzec 200817 l Autor dzieki Gomez - a co polecasz/polecacie? :) co do ramu to chyba tak jak z 4gb mi widzi 3833mb( task manager )
Napisano 13 Marzec 200817 l asus P5B deluxa lub pro. Moze byc niezbędny abgrade biosu..ale do OC super.
Napisano 13 Marzec 200817 l Autor zaczalem przegladac i do wyboru mialbym P5K ( a P5B ) premium lub Gigabyte GA-EP35-DS4 ... ten gigabyte fajniutki :)
Napisano 13 Marzec 200817 l Asusy padaczki totalne , i jeszcze wybitnie wybredne w stosunku do pamieci. Obecnie mam Abit IN9 32X-MAX Wi-Fi nosilem sie z zamiarem kupna asusa jednak opinie na jego temat doslownie zniszczyly moj zachwyt i szacunek do tej firmy. A co do Abita mialem jedna plyte za czasow chipsetu KT133 i bylem z tej plyty naprawde zadowolony. Potem przewinelo sie kilka roznych firmy w tym DFI z hyper glosnym wentylatorem.Ostatecznie wrocilem do firmy ABIT jestem poki co zadowolony. Stabilna,swietne O/C kopa dodatków i nawet, nawet oprogramowanie.
Napisano 13 Marzec 200817 l Autor spodziewalem sie ze bede mial xxx plyt do wyboru :) .... predator - potrzebuje 2 takie zestawy troche ten abit za drogi :/
Napisano 13 Marzec 200817 l Nie kupuj P5K do quada bo ma slabe zasilanie procka - 3 fazowe. Na pewno do oc quada sie nie nadaje a do normalnej, stabilnej pracy - nie ryzykowalbym, tak na wszelki wypadek. 3,8GB to chyba masz malo ramu na grafie. 8GB ram - chcesz obsadzic 4 sloty? Niektore plyty maja z tym problemy, ja musialem obnizyc taktowanie bo sie wysypywal. Pamieci do normalnej, stabilnej pracy to chyba kazde sie nadaja. Problem z wyborem zaczyna sie jak chcesz je krecic. Z wyborem plyty juz ci bardziej nie potrafie pomoc. Nie zajmuje sie testowaniem plyt, raz na 2 lata mam taki dylemat jak ty i po prostu grzebie w necie, szczegolnie na forum pclab i robie sobie pranie mozgu :) Kupowalem plyte we wrzesniu, od tego czasu duzo sie zmienilo, ceny posdzly w dol, dzisi wzialbym pewnie lepsze pamieci i plyte bo sa duzo tansze. Na koncu i tak bedziesz musial sam wybrac bo nie uslyszysz jednoznacznej odpowiedzi.
Napisano 13 Marzec 200817 l Mam P5K Pro i nie sprawia zadnych problemów, także z ramem (4GB). Chyba, że chciałbyś go kręcić no to wtedy chyba coś lepszego.
Napisano 13 Marzec 200817 l Autor wlasnie przechodze to pranie mozgu :)... karta 256 i identyczna chce wsadzic do tych 2 zestawow ( 2600xt sapphire chlodzony pasywnie ) aktualnie mam 4 sloty oblozone corsair-ami 667 chodza bezproblemowo bez podnoszenia napiecia jako 800 na plycie gigabyte G33M-DS2R wiec moze ten gigabyte GA-EP35-DS4 bylby dobra alternatywa dla P5K czy tego abita drogiego ?
Napisano 13 Marzec 200817 l Wszystkie te plyty maja swoje plusy i minusy generalnie. Masz 2600xt i chcesz druga wsadzic ? nie bardzo tej czesci rozumiem ;]
Napisano 13 Marzec 200817 l Autor mam 2600xt do 1 zestawu i kupilem druga do 2 ( obydwa beda na q6600 )
Napisano 13 Marzec 200817 l a ja kupiłem pod Q6600 P5KR i jestem zdrowo #$%@# nie ma portu PS2 do myszki i nie ma portu LPT do drukarki/xero niby pierdoły ale można się zirytować.
Napisano 13 Marzec 200817 l nie ma portu PS2 do myszki i nie ma portu LPT do drukarki/xero ma wogóle jakaś płyta główna w dzisiejszych czasach LPT?
Napisano 13 Marzec 200817 l Autor wlasnie ten GA-EP35-DS4 gigabyte ma :) ( na sledziu pewnie bo na fotkach nie ma a w specyfikacji jest ) a takie cos MSI P35 PLATINUM