Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, znalazłem w końcu trochę czasu żeby coś nabazgrać. Jak pewnie niektórzy zauważą pracka inspirowana Gears of War, narazie 25-minutowy szkic. Zostało mi jeszczę parę miejsc do zapełnienia, m.in. koło pomnika po lewej. Wszelkie uwagi i sugestie mile widziane.

Pozdro.

gowno1.png

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Właściwie to 90% z głowy, screenshotami z gry wspomogłem się tylko przy śmigłowcu i pancerzu żołnierza na pierwszym planie (chociaż na razie mało na nim widać, ale jak da się kolor..) .

Napisano
  • Autor

Dobra, czas na mały upadate. Niebo skończone myślę w 70%, później mam zamiar zrobic jeszcze promienie słońca przebijające przez chmury i dopracować jeszcze ich fakturę. Jak na razie czekam na uwagi i komentarze.

gowskytm6.png

Napisano

Niebo bardzo ładne kolorystycznie, ale powinno być bardziej wygładzone ;) Takie moje zdanie :)

Napisano

przede wszystkim bym sie nie porywał na robienie chmur "krąglakiem", jest kilka fajnych brushy kształtem nawet przypominają metaforę chmury więc łatwo znajdziesz ;] . I jeszcze jedno, zawsze mi tłukli do głowy "od ogółu do szczegółu" :], walnij sobie na wszystko kolor tak na szybko żeby mieć jakiekolwiek rozeznanie co sie tu dzieje, a potem stopniowo poprawiaj każdy z elementów ciągle trzymając wszystkie na tym samym etapie. Pozdrawiam

Napisano

Moze powinienes ukazac przed czym zolnierz się chowa. A tak poza tym, to on powinien stac za murkiem, a nie obok niego.

Napisano
  • Autor

JeezBumpkin z robieniem chmur krąglakiem może się rzeczywiście pospieszyłem, a co do "od ogółu do szczególu" to taki był zamiar, ale jak zacząłem robić niebo to już się nie oderwałem ;) teraz muszę na wszystko dać wstępny kolor.

gazoonga jeszcze się nie chowa przed niczym konkretnym, na razie idą na zwiad. A jeśli chodzi o tego żołnierza, który stoi to on jest za krótszym bokiem murka tylko źle zrobiłem cień i to wygląda jakby tam była jego noga.

Pozdro.

Napisano
  • Autor

Zacząłem kłaść wstępnie kolor na resztę elementów i napotkałem pierwszy poważniejszy problem. Chcę, aby całe otoczenie było utrzymane w szarości, ale jednocześnie żeby wszystko było w jakiś sposób zróżnicowane. Posadzka i kolumny raczej zostaną w takich odcieniach, ale na pomnik i kapliczkę zbytnio nie mam pomysłu. Jakieś rady? ^^

gow3nj7.png

Napisano

Zrobiłbym ją z jakiegoś białego kamienia ew. trochę pomalowaną. niestety wtedy zlewać się będzie z niebem, więc zrobiłbym ciemniejsze niebo....wiesz jak już słońce zachodzi, taki wieczór.

Jestem ciekawy co to jest to w dolnym lewym rogu obrazka ?? gruzy ? śmieci ?

Napisano
  • Autor

To w lewym dolnym rogu to gruzy, na razie tylko na szybko zaznaczone miejsce, które mają zająć. A kapliczkę zrobię chyba na kolor kolor kolumn, ale z wstawkami z piaskowca może? Kopuła pokryta miedzią, spatynowana, odbijająca promienie słońca. Drzewa jadnak nie zielone, a jesienne, to chyba bardziej przypasuje do klimatu obrazka.

Napisano

straszne puzzle Panie robisz z pracy, dużo czasu zejdzie na sklejanie tego wszystkiego w jedną spójną całość, może kilka szybkich bochomazów po tym pomoże w rozeznaniu, dokąd zmierzać, bo napracowałeś się przy niebie, a może nie pasować :)

Napisano
  • Autor

Ano racja ;) szkoda by było teraz to spaprać. Jutro maznę wszystko tak jak ma wstępnie wyglądać, żeby ogarnąć całość.

Napisano
  • Autor

Dobra, przysiadłem dzisiaj, przemyślałem koncepcję i maznąłem na szybko gdzie, co i jak ma wyglądać. W końcu mam obraz całości, a nie tylko poszczególnych elementów. Jak na razie zastanawiam się tylko co zrobić z krzakami. Wszystkie z liśćmi czy a niektórych zrobić same gałęzie? Jak zwykle wszelkie uwagi mile widziane ;)

Pozdro.

gowcolxs4.png

Napisano

no teraz wygląda lepiej, większy helikopter całkiem niezły :) spróbuj dodać trochę mocniejszych cieni, bo dość blado jak na razie to wszystko wygląda

Napisano
  • Autor

Cienie jak najbardziej trzeba będzie pogłebić. Na razie maznąłem na szybko żeby rozeznać kolory. I coś widzę, że chyba tych krzaków jest za dużo, zastanawiam się też czy drzewa zostawić takie jakie są czy zrobić zielone (takie szaro-zgniło zielone). Na pewno rozjaśnię jeszcze wszystkie murki i kolumny, ale nieznacznie i uproszczę trochę pomnik po lewej.

Napisano
  • Autor

Ostatnio miałem czas i trochę nad tą pracką przysiadłem, kładę już ostateczne kolory. Tylko mam jeden mały problem, mianowicie jakim brushem najlepiej mazać korony drzew i krzaki. Za nic nie mogę znaleźć nic odpowiedniego.

Napisano

Zrób sobie jakiegoś fajnego liścio-brusha :) nawet nawet to wygląda, czekam na efekt końcowy :)

Napisano
  • Autor

Chyba zrobię ;) Dzięki, to u góry to jak mówiłem szybki kolor żeby rozeznać co, gdzie i jak ma być. A teraz już kładę normalne kolorki, zrobię up-a jak namażę coś więcej