Paster03 Napisano 14 Marzec 2008 Share Napisano 14 Marzec 2008 Witam, znalazłem w końcu trochę czasu żeby coś nabazgrać. Jak pewnie niektórzy zauważą pracka inspirowana Gears of War, narazie 25-minutowy szkic. Zostało mi jeszczę parę miejsc do zapełnienia, m.in. koło pomnika po lewej. Wszelkie uwagi i sugestie mile widziane. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 14 Marzec 2008 Autor Share Napisano 14 Marzec 2008 Właściwie to 90% z głowy, screenshotami z gry wspomogłem się tylko przy śmigłowcu i pancerzu żołnierza na pierwszym planie (chociaż na razie mało na nim widać, ale jak da się kolor..) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 22 Marzec 2008 Autor Share Napisano 22 Marzec 2008 Dobra, czas na mały upadate. Niebo skończone myślę w 70%, później mam zamiar zrobic jeszcze promienie słońca przebijające przez chmury i dopracować jeszcze ich fakturę. Jak na razie czekam na uwagi i komentarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 22 Marzec 2008 Share Napisano 22 Marzec 2008 Niebo bardzo ładne kolorystycznie, ale powinno być bardziej wygładzone ;) Takie moje zdanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 22 Marzec 2008 Autor Share Napisano 22 Marzec 2008 Dzięki ;) Jeszcze nad tym popracuję. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QbisieQ Napisano 22 Marzec 2008 Share Napisano 22 Marzec 2008 Zapowiada się smakowicie, pracuj dalej :) zobaczymy jak to w kolorze wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varmer Napisano 22 Marzec 2008 Share Napisano 22 Marzec 2008 przede wszystkim bym sie nie porywał na robienie chmur "krąglakiem", jest kilka fajnych brushy kształtem nawet przypominają metaforę chmury więc łatwo znajdziesz ;] . I jeszcze jedno, zawsze mi tłukli do głowy "od ogółu do szczegółu" :], walnij sobie na wszystko kolor tak na szybko żeby mieć jakiekolwiek rozeznanie co sie tu dzieje, a potem stopniowo poprawiaj każdy z elementów ciągle trzymając wszystkie na tym samym etapie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gazoonga Napisano 22 Marzec 2008 Share Napisano 22 Marzec 2008 Moze powinienes ukazac przed czym zolnierz się chowa. A tak poza tym, to on powinien stac za murkiem, a nie obok niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 23 Marzec 2008 Autor Share Napisano 23 Marzec 2008 JeezBumpkin z robieniem chmur krąglakiem może się rzeczywiście pospieszyłem, a co do "od ogółu do szczególu" to taki był zamiar, ale jak zacząłem robić niebo to już się nie oderwałem ;) teraz muszę na wszystko dać wstępny kolor. gazoonga jeszcze się nie chowa przed niczym konkretnym, na razie idą na zwiad. A jeśli chodzi o tego żołnierza, który stoi to on jest za krótszym bokiem murka tylko źle zrobiłem cień i to wygląda jakby tam była jego noga. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 23 Marzec 2008 Autor Share Napisano 23 Marzec 2008 Zacząłem kłaść wstępnie kolor na resztę elementów i napotkałem pierwszy poważniejszy problem. Chcę, aby całe otoczenie było utrzymane w szarości, ale jednocześnie żeby wszystko było w jakiś sposób zróżnicowane. Posadzka i kolumny raczej zostaną w takich odcieniach, ale na pomnik i kapliczkę zbytnio nie mam pomysłu. Jakieś rady? ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QbisieQ Napisano 23 Marzec 2008 Share Napisano 23 Marzec 2008 Zrobiłbym ją z jakiegoś białego kamienia ew. trochę pomalowaną. niestety wtedy zlewać się będzie z niebem, więc zrobiłbym ciemniejsze niebo....wiesz jak już słońce zachodzi, taki wieczór. Jestem ciekawy co to jest to w dolnym lewym rogu obrazka ?? gruzy ? śmieci ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 23 Marzec 2008 Autor Share Napisano 23 Marzec 2008 To w lewym dolnym rogu to gruzy, na razie tylko na szybko zaznaczone miejsce, które mają zająć. A kapliczkę zrobię chyba na kolor kolor kolumn, ale z wstawkami z piaskowca może? Kopuła pokryta miedzią, spatynowana, odbijająca promienie słońca. Drzewa jadnak nie zielone, a jesienne, to chyba bardziej przypasuje do klimatu obrazka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 23 Marzec 2008 Share Napisano 23 Marzec 2008 straszne puzzle Panie robisz z pracy, dużo czasu zejdzie na sklejanie tego wszystkiego w jedną spójną całość, może kilka szybkich bochomazów po tym pomoże w rozeznaniu, dokąd zmierzać, bo napracowałeś się przy niebie, a może nie pasować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 24 Marzec 2008 Autor Share Napisano 24 Marzec 2008 Ano racja ;) szkoda by było teraz to spaprać. Jutro maznę wszystko tak jak ma wstępnie wyglądać, żeby ogarnąć całość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 25 Marzec 2008 Autor Share Napisano 25 Marzec 2008 Dobra, przysiadłem dzisiaj, przemyślałem koncepcję i maznąłem na szybko gdzie, co i jak ma wyglądać. W końcu mam obraz całości, a nie tylko poszczególnych elementów. Jak na razie zastanawiam się tylko co zrobić z krzakami. Wszystkie z liśćmi czy a niektórych zrobić same gałęzie? Jak zwykle wszelkie uwagi mile widziane ;) Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zuczus Napisano 25 Marzec 2008 Share Napisano 25 Marzec 2008 no teraz wygląda lepiej, większy helikopter całkiem niezły :) spróbuj dodać trochę mocniejszych cieni, bo dość blado jak na razie to wszystko wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 26 Marzec 2008 Autor Share Napisano 26 Marzec 2008 Cienie jak najbardziej trzeba będzie pogłebić. Na razie maznąłem na szybko żeby rozeznać kolory. I coś widzę, że chyba tych krzaków jest za dużo, zastanawiam się też czy drzewa zostawić takie jakie są czy zrobić zielone (takie szaro-zgniło zielone). Na pewno rozjaśnię jeszcze wszystkie murki i kolumny, ale nieznacznie i uproszczę trochę pomnik po lewej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 12 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2008 Ostatnio miałem czas i trochę nad tą pracką przysiadłem, kładę już ostateczne kolory. Tylko mam jeden mały problem, mianowicie jakim brushem najlepiej mazać korony drzew i krzaki. Za nic nie mogę znaleźć nic odpowiedniego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QbisieQ Napisano 12 Kwiecień 2008 Share Napisano 12 Kwiecień 2008 Zrób sobie jakiegoś fajnego liścio-brusha :) nawet nawet to wygląda, czekam na efekt końcowy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 12 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2008 Chyba zrobię ;) Dzięki, to u góry to jak mówiłem szybki kolor żeby rozeznać co, gdzie i jak ma być. A teraz już kładę normalne kolorki, zrobię up-a jak namażę coś więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi