Skocz do zawartości

WIP 2D: Destroyed Beauty // Update 25.03.08

Paster03

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, znalazłem w końcu trochę czasu żeby coś nabazgrać. Jak pewnie niektórzy zauważą pracka inspirowana Gears of War, narazie 25-minutowy szkic. Zostało mi jeszczę parę miejsc do zapełnienia, m.in. koło pomnika po lewej. Wszelkie uwagi i sugestie mile widziane.

Pozdro.

gowno1.png

• Odpowiedzi 19
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Dobra, czas na mały upadate. Niebo skończone myślę w 70%, później mam zamiar zrobic jeszcze promienie słońca przebijające przez chmury i dopracować jeszcze ich fakturę. Jak na razie czekam na uwagi i komentarze.

gowskytm6.png

przede wszystkim bym sie nie porywał na robienie chmur "krąglakiem", jest kilka fajnych brushy kształtem nawet przypominają metaforę chmury więc łatwo znajdziesz ;] . I jeszcze jedno, zawsze mi tłukli do głowy "od ogółu do szczegółu" :], walnij sobie na wszystko kolor tak na szybko żeby mieć jakiekolwiek rozeznanie co sie tu dzieje, a potem stopniowo poprawiaj każdy z elementów ciągle trzymając wszystkie na tym samym etapie. Pozdrawiam

JeezBumpkin z robieniem chmur krąglakiem może się rzeczywiście pospieszyłem, a co do "od ogółu do szczególu" to taki był zamiar, ale jak zacząłem robić niebo to już się nie oderwałem ;) teraz muszę na wszystko dać wstępny kolor.

gazoonga jeszcze się nie chowa przed niczym konkretnym, na razie idą na zwiad. A jeśli chodzi o tego żołnierza, który stoi to on jest za krótszym bokiem murka tylko źle zrobiłem cień i to wygląda jakby tam była jego noga.

Pozdro.

Zacząłem kłaść wstępnie kolor na resztę elementów i napotkałem pierwszy poważniejszy problem. Chcę, aby całe otoczenie było utrzymane w szarości, ale jednocześnie żeby wszystko było w jakiś sposób zróżnicowane. Posadzka i kolumny raczej zostaną w takich odcieniach, ale na pomnik i kapliczkę zbytnio nie mam pomysłu. Jakieś rady? ^^

gow3nj7.png

Zrobiłbym ją z jakiegoś białego kamienia ew. trochę pomalowaną. niestety wtedy zlewać się będzie z niebem, więc zrobiłbym ciemniejsze niebo....wiesz jak już słońce zachodzi, taki wieczór.

Jestem ciekawy co to jest to w dolnym lewym rogu obrazka ?? gruzy ? śmieci ?

To w lewym dolnym rogu to gruzy, na razie tylko na szybko zaznaczone miejsce, które mają zająć. A kapliczkę zrobię chyba na kolor kolor kolumn, ale z wstawkami z piaskowca może? Kopuła pokryta miedzią, spatynowana, odbijająca promienie słońca. Drzewa jadnak nie zielone, a jesienne, to chyba bardziej przypasuje do klimatu obrazka.

Dobra, przysiadłem dzisiaj, przemyślałem koncepcję i maznąłem na szybko gdzie, co i jak ma wyglądać. W końcu mam obraz całości, a nie tylko poszczególnych elementów. Jak na razie zastanawiam się tylko co zrobić z krzakami. Wszystkie z liśćmi czy a niektórych zrobić same gałęzie? Jak zwykle wszelkie uwagi mile widziane ;)

Pozdro.

gowcolxs4.png

Cienie jak najbardziej trzeba będzie pogłebić. Na razie maznąłem na szybko żeby rozeznać kolory. I coś widzę, że chyba tych krzaków jest za dużo, zastanawiam się też czy drzewa zostawić takie jakie są czy zrobić zielone (takie szaro-zgniło zielone). Na pewno rozjaśnię jeszcze wszystkie murki i kolumny, ale nieznacznie i uproszczę trochę pomnik po lewej.