Jorax Napisano 21 Marzec 2008 Napisano 21 Marzec 2008 Skopałem sprawe ponieważ zrobiłem firanke reactor clothem korzystając z plane'a i teraz z drugiej strony jest niewidzialna, czy da się temu jakoś zaradzić czy musze zrobić ją od nowa?
Reanimator Napisano 21 Marzec 2008 Napisano 21 Marzec 2008 Shell zwiekszy ponad podwojnie ilosc poligonow. Przy reactorze nie jest to zbyt pozadane :)
Jorax Napisano 21 Marzec 2008 Autor Napisano 21 Marzec 2008 oooo 2sided pamiętałem tą nazwe ale niepamiętałem gdzie jej szukać dzięki ;)
streaker Napisano 21 Marzec 2008 Napisano 21 Marzec 2008 Shell zwiekszy ponad podwojnie ilosc poligonow. Przy reactorze nie jest to zbyt pozadane :) Więc najpierw zmeshuj animacje i potem dodaj shella
naeq Napisano 21 Marzec 2008 Napisano 21 Marzec 2008 streaker ma racje, przeważnie tak się właśnie robi.
Reanimator Napisano 22 Marzec 2008 Napisano 22 Marzec 2008 To fakt, mozna tak zrobic :) O "przewaznie" nie bede sie juz klocil ;)
naeq Napisano 22 Marzec 2008 Napisano 22 Marzec 2008 powiedzmy, że jeżeli już używa się do takich rzeczy plane, to przeważnie używa się Shella ;)
naeq Napisano 22 Marzec 2008 Napisano 22 Marzec 2008 hm, jeżeli dla przykładu, robisz wizualizacje, symulujesz uwieszone firanki by efekt był lepszy, oczywiście na plane. Wtedy przydaje się Shell, (tym bardziej jak system renderowania nie uwzględnia 2giej strony plejna, nie shadowanej). No i oszczędza się czas i błędy jakie mogą wyjść symulowaniu fizyki z czegoś typu box...
_Arti_ Napisano 22 Marzec 2008 Napisano 22 Marzec 2008 A czy firankę widzisz tylko z jednej strony? Co z druga, poza tym plane, widziany od spodu jest ciemny, i żeby go rozjaśnić trzeba rozjaśniać materiał, co jednak nie jest zadowalające. Szczerze? Shell poznałem czytając ten temat, ale już go lubię ;] Zazwyczaj używałem Extrude + Symmetry, a Shell to hybryda tych obojga. ;] Poza tym reaktory nie reagują na jednostronny plane, już miałem z tym styczność, temat poniżej, z reaktorami ;p
Reanimator Napisano 22 Marzec 2008 Napisano 22 Marzec 2008 Yhm, to wiele wyjasnia. I ja sie czegos nauczylem dzisiaj ;)
Rekomendowane odpowiedzi