Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Yo ludzie potrzebuje zrobic oponke i tak sobie mysle czy ktos z was nie moze zapodac jakas fajna mapka disp? Tak wiem wiem lepiej wymodelowac ale w moim przypadku chyba nie warto bo nie zamiarzam dawac duzego zblizenia na kola a modelowanie tego specjalnie po to by cos tkwilo w tle to troche strata czasu. Szukalem na googlach jakis czarnobialych teksturek ale znalazlem tylko jedno i to dosc slabawa :/ Moze ktos sie podzielic swoimi kolekcjami?

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 2,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

info o kolorze? eee nie kapuje? chodzi o to bym wykontrastowal i zmienil bardziej na gre biel czern? jak nie to nie lapie :P

Napisano
  • Autor

btw to nadaje sie na opony do auta? ide sprawdzic co z tego wyjdzie a wy mozecie dokladac texturami (przyda sie kolekcja :D) a no i dzieki za to co juz daliscie.

Napisano

Nie chodzi mi o to żebyś modelował oponę tylko żebyś zrobił np. w maxie fragment bieżnika i z tego zrobił dispa. W czasie w którym pisałeś tego posta mogłeś raz-dwa namalować spline'ami powtarzający się wzór bieżnika potem extrudnąć go i wyrenderować na czarnym tle. Później edycja w ps'ie i masz dispa jakiego chcesz.

Np:

69f71de481809119.jpg

Napisano
  • Autor

Nie bulwersuj sie trick przyda sie na przyszlosc bo opone zrobilem juz w ten sam dzien co zalozylem ten temat :P. Luz pokoj peace :*