lork Napisano 25 Marzec 2008 Share Napisano 25 Marzec 2008 Witam Jest to moja pierwsza samodzielna praca w 3d (wcześniej przerobiłem 2 tutoriale i 3ds 8 biblię). Wiem, że można jeszcze dodać więcej detali i tak zrobię w wolnych chwilach. Trawa okropna, ale już nad nią pracuję. Pozdrawiam http://img370.imageshack.us/my.php?image=dom2kz8.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 25 Marzec 2008 Share Napisano 25 Marzec 2008 Wesoła ta chatka! technicznie dawaj to do wipa i tam pytaj co i jak :P Jesteś z białegostoku to zamias ulicy wesołej na tablicznece trzeba było dać ul. Przedzalniana 8 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 25 Marzec 2008 Share Napisano 25 Marzec 2008 Przyjemne, ale kilka poprawek jest koniecznych Płot ma zbyt duży bump i można by trochę poprzekrzywiać deski, deski poziome powinny być dużo szersze. Jakieś dziwne schodki są na łączeniach pomiędzy deskami muru. Dachówki nad drzwiami wyglądają bardzo źle, widać że tam nie są modelowane i do tego idą w złym kierunku. Trawa powinna być gęstsza. Masz niebo zamiast horyzontu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lork Napisano 25 Marzec 2008 Autor Share Napisano 25 Marzec 2008 Błędy postaram się poprawić w najbliższym czasie ale czy ktoś mógłby mi doradzić w jaki sposób zrobić dobrze wyglądającą trawę. Ewentualnie jakieś tutoriale? A Evermotion raczej by się nie spodobał ten budynek jako ich siedziba. :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ant-3d Napisano 25 Marzec 2008 Share Napisano 25 Marzec 2008 a w czym renderowales?? Co do evermotion, to masz tu video tuta jak zrobic trawe. trawulec Tut pod vraya. Nie wiem czym renderowales ale zakladam ze w vrayu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lork Napisano 25 Marzec 2008 Autor Share Napisano 25 Marzec 2008 Tak renderowałem w vrayu. Dzięki za tutorial, tego właśnie szukałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimmi Napisano 25 Marzec 2008 Share Napisano 25 Marzec 2008 Tekstury same w sobie są fajne ale żeby cała stren ajakoś wygładała to musisz jeszcze popracować. Jakaś dziwna technika budowania ścian (dolna część jest z pionowych desek, a górna z poziomych. Umieść tę pracę w WIPie i coś z tego będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 25 Marzec 2008 Share Napisano 25 Marzec 2008 no więc praca jak dla mnie nie skończona, światło mi się nie podoba za głębokie cienie, niebo to wiadomo... wrzucaj w PS :) no trawa zdecydowanie do poprawy jak wspomniałeś ;P co mi się podoba to materiał drewna na domku wyszedł bardzo fajnie, tylko trochę til widać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lork Napisano 25 Marzec 2008 Autor Share Napisano 25 Marzec 2008 Trawę już poprawiłem, a technika budowania ścian nie przeze mnie wymyślona bo się wzorowałem na domku zbudowanym w realu. Nad sceną popracuję w wolnych chwilach (obiecuję). Mały update: http://img370.imageshack.us/my.php?image=dom2kz8.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi