Napisano 27 Marzec 200817 l Witam. Zwykłe żaróweczki sygnalizujące że coś jest włączone jak je zrobić ? Mam cylindry w których dnie jest mała dziurka przez którą ma przenikać światło. Włożyłem do środka point i rozświetla mi całą scenę , box przenika przez ścianki obiektu.
Napisano 27 Marzec 200817 l Muminek - daj screena, bo z twojego opisu to nie rozumie nic. Rzeczy, które zawsze trzeba sprawdzić: czy cienie włączone, czy cienie raytrace, czy shadow mapy (z tymi drugimi szczególnie trzeba uważać), czy obiekty mają grubość (też szczególnie z shadow mapami)
Napisano 27 Marzec 200817 l Autor Ok jeszcze posprawdzam ustawienia światła. Światło przebija się najpierw przez ściankę 1 potem 2 widać je na ściance 3 i jeszcze przez nią się przebija dalej. Jak widać światło jest umieszczone w tej dziurce , nie przechodzi za ściankę 1.
Napisano 1 Kwiecień 200817 l Nie wiem czy to o to chodzi, ale ustawiłes dla swiatła Umbra na 0 ? Mnie ktoś tak dobrze doradził, a chyba problem był odobny :) o ile dobrze rozumiem to co czytam :))) pozdrawiam, Mariusz.