e-mati Napisano 2 Kwiecień 2008 Napisano 2 Kwiecień 2008 Chce zrobić logo w 3D bo wiem że w 2d będzie trudniej. Chce otrzymać taki efekt jak jest tutaj: http://www.legendgame.pl/ chodzi mi o logo tej gry. I pytanie jak to zrobić żeby odrzymać taki efekt?
e-mati Napisano 2 Kwiecień 2008 Autor Napisano 2 Kwiecień 2008 Stary łatwo ci powiedzieć, ja jestem początkujący i nie łatwo mi zrobić coś takiego.... Zaczołem od zrobienia lini ale dalej nie wiem jak zrobić żeby wyszło coś takiego jak jest na środku tego loga... tzn. tego| ->| . nie wiem czy wiesz o co mi chodzi.
mirach Napisano 2 Kwiecień 2008 Napisano 2 Kwiecień 2008 Jak dla mnie to logo to robota 2D, ksztalt w wektorach + troche efektow w photoshopie i pare mazniec pendzlem. Nie wiem po co pchac do tego 3d, chociaz oczywiscie mozna.
mkeruj Napisano 5 Kwiecień 2008 Napisano 5 Kwiecień 2008 Cóż, najpierw musisz wymodelować. Postaw boxa, łap za polygony, verteksy i ciągaj. To uniwersalny sposób. Nie tylko na logo. Tak samo modeluje się czajnik, kwiatek czy twarz. Jak będziesz miał kształt, wrzuć na forum, zobaczymy jak to wyrendzić.
kamil.ochel Napisano 5 Kwiecień 2008 Napisano 5 Kwiecień 2008 mirach dobrze gada, rób to w 2d będzie przede wszystkim szybciej.
Levus Napisano 5 Kwiecień 2008 Napisano 5 Kwiecień 2008 mirach dobrze gada, rób to w 2d będzie przede wszystkim szybciej. O no zależy, przy dobrym oświetleniu render czegoś takiego nie zaszkodzi. O wiele trudniej osiągnąć solidne cieniowanie z ręki niż renderem. Później zawsze można zrobić podmalówkę.
Rekomendowane odpowiedzi