Napisano 3 Kwiecień 200816 l Witam serdecznie formumowiczów... dawno mnie tu nie było.. ale praca absorbuje mi większośc czasu... mam 2wa pytania odnośnie nakładania textur pierwsze z nich brzmi: 1) gdy zrobiłem cos takiego: i teraz patrząc na lewa strone obrazka.. jest lampka... chciałbym dodać do niej światło które by padało tylko na biurko (razem z poświatą)... jaką opcją mogę to zrobić?? próbowałem w zakładce RENDERUJ>DODAJ REFLEKTOR... i poniższe i w sumie nie dało to pożądanego efektu.. tzn.. chciałbym aby to światło było widoczne od samej lampki gdzie powinna znaleźć sie żarówka.. do biurka czy stołu.. 2)naniosłem textury w formacie bmp... i przy renderingu rahino sa wszytkie a przy redneringu v-ray brakuje mi ostatnich zmodyfikowanych... próbpowałem je jeszcze raz dodać .. ale nic to nie daje.. pomocy!! jak przekonwertuje je do np. jpg też nie działają?? co jest grane?? z góry dzięx za odpowiedź:) z góry dzięx za info :)
Napisano 7 Maj 200816 l nie jestem na bierzaco jesli chodzi o v-raya pod rhino ... ale sama praca z teksturami ... materialami ... a zwlaszcza z mapowaniem i teksturowaniem obiektow jest znacznie przyjemniejsza w kazdym innym sofcie :) polecam 3dmax w jakiejkolwiek wersji ... i tak bedzie lepszy niz rhino. pozdrawiam