Jorax Napisano 6 Kwiecień 2008 Napisano 6 Kwiecień 2008 NIewiem co się stało ale gdy renderuje moją scenke to wszystkie modele są jakoś śmiesznie rozciągnięte, w viewportach rozmiary są w porządku, rozdzielczość w kamerze i w opcjach render są ustawione domyślnie co może być powodem poszerzonych 2krotnie modeli?
Temporal Napisano 6 Kwiecień 2008 Napisano 6 Kwiecień 2008 Pokaz render oraz ustawienia cokolwiek co moze pomoc :P
Sebastian Ozga Napisano 6 Kwiecień 2008 Napisano 6 Kwiecień 2008 może zmieniłeś współczynnik obrazu w opcjach renderingu (tu gdzie ustawiasz rozdzielczość), dla standardowych 4:3 powinien wynosić 1.33
Jorax Napisano 9 Kwiecień 2008 Autor Napisano 9 Kwiecień 2008 niezwracajcie uwagi na lipne ustawienia rendera chodzi mi tylko o to rozciągnięcie (rozdzielczość 320x240; Image Aspect 1.33; Pixel Aspect 1.0; Aperture Width(mm) 26.0)
Sebastian Ozga Napisano 9 Kwiecień 2008 Napisano 9 Kwiecień 2008 może renderujesz z widoku USER (izometryczny), bo tak mi to wygląda - nie jest rozciągnięty, tylko bez perspektywy. Albo renderuj z widoku perspektywy (skrót: P), albo utwórz kamerę.
Jorax Napisano 9 Kwiecień 2008 Autor Napisano 9 Kwiecień 2008 Sebastian to jest widok z Kamery, z perspektywy jest dokładnie taki sam, nigdy nie renderuje usera bo przewaznie jak korzystam z vraya (a tutaj tak jest) to wchodze w zakladke render i tam na dole mam zawsze napisane który viewport jest renderowany
Jorax Napisano 9 Kwiecień 2008 Autor Napisano 9 Kwiecień 2008 żadne z tych rad co udzieliliście niepomogły cóż chyba będe musiał sam do tego dojść albo ręcznie skalować obrazki bo renderach
Rekomendowane odpowiedzi