Napisano 13 Kwiecień 200816 l Witam, w wątku tym chciałem przedstawić różne zrobione przeze mnie systemy;]. Na pierwszy ogień - symulacja uderzenia komety w ziemię. linki: DOBRA JAKOŚĆ hadoken z bliska - taka wieczorna symulacja cząsteczek;] DOBRA JAKOŚĆ jakość youtube(niewiele widać) roztrzaskana waza o podłoże ANIMACJA (400kb) ANIMACJA 40%predkości (800kb) Edytowane 12 Maj 200816 l przez ceest
Napisano 13 Kwiecień 200816 l witam :) jest tam pewien moment "pustki" ktory trwa za dlugo tuz po uderzeniu o ziemie ale reszta jak dla mnie extra :)
Napisano 14 Kwiecień 200816 l Witam, Mi się bardzo podoba:) Jedyne co bym chciał to aby ta fala uderzeniowa była troszkę większa. Wiesz, taki totalny armagedon:P
Napisano 14 Kwiecień 200816 l Autor dzięki za komentarze;], może nie będzie to armagedon;], ale za nie długo coś dorzucę.
Napisano 16 Kwiecień 200816 l aahhh mogles dluzsze to zrobic. Swietnie wyszlo, z czego korzystales, FumeFX?
Napisano 20 Kwiecień 200816 l Autor PLS - Dzięki, tak fumefx Dodaję nowy system cząsteczek - hadoken z bliska.
Napisano 20 Kwiecień 200816 l Bardzo fajne:) Gdzieś już widziałem taką kule cząsteczek, chyba w jakimś filmie bo w realu to coś ciężko by było. Fajnie, fajnie, dajesz czadu:)
Napisano 12 Maj 200816 l Autor Nowa animka pierwszy post. Dzięki pchela, raz prawie mi się udało, referek potrzebowałem;]
Napisano 12 Maj 200816 l Animacja wazy bardzo fajna, tyle, ze przez blura i te particle dodatkowo została hmmm... przestała być czytelna, wyrazista. Wszystko jest poprawnie, ale... zapuść render bez blura, możesz?
Napisano 12 Maj 200816 l Autor Dzięki, zapomniałem skasować wypełnienia miedzy klatkami przy zwolnieniu, link do 40% zmieniony.
Napisano 12 Maj 200816 l super ta waza. moglbys opisac z gubsza jakim sposobem zostalo to zrobione albo naprowadzic na jakis tutem traktujacy o tym ?
Napisano 12 Maj 200816 l Autor Jeżeli pracujesz na maxie poleciłbym ci przede wszystkim wtyczkę physx (producent AGEIA) + poprawianie po samej symulacji. Bawię się teraz też houdinim, który ma rewelacyjne cięcie obiektów i samą fizykę (tutek - DigitalTutors). Rf też ma dużo lepszy system kolizji [jak widać;]. Ogólnie nie polecam ci maxowego reactora - na tyle ile go znam to jest to najgorsza opcja.