Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

w wątku tym chciałem przedstawić różne zrobione przeze mnie systemy;].

Na pierwszy ogień - symulacja uderzenia komety w ziemię.

592ef11a49d8c7c4.gif

linki:

DOBRA JAKOŚĆ

hadoken z bliska - taka wieczorna symulacja cząsteczek;]

b693f54af80e7271.jpg

DOBRA JAKOŚĆ

jakość youtube(niewiele widać)

roztrzaskana waza o podłoże

bd10a9ac7dedf415.png

ANIMACJA (400kb)

ANIMACJA 40%predkości (800kb)

Edytowane przez ceest

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 2,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

witam :)

jest tam pewien moment "pustki" ktory trwa za dlugo tuz po uderzeniu o ziemie ale reszta jak dla mnie extra :)

Napisano

Witam,

Mi się bardzo podoba:) Jedyne co bym chciał to aby ta fala uderzeniowa była troszkę większa. Wiesz, taki totalny armagedon:P

Napisano
  • Autor

dzięki za komentarze;], może nie będzie to armagedon;], ale za nie długo coś dorzucę.

Napisano

aahhh mogles dluzsze to zrobic. Swietnie wyszlo, z czego korzystales, FumeFX?

Napisano
  • Autor

PLS - Dzięki, tak fumefx

Dodaję nowy system cząsteczek - hadoken z bliska.

Napisano

Bardzo fajne:) Gdzieś już widziałem taką kule cząsteczek, chyba w jakimś filmie bo w realu to coś ciężko by było. Fajnie, fajnie, dajesz czadu:)

Napisano
  • Autor

Nowa animka pierwszy post.

Dzięki pchela, raz prawie mi się udało, referek potrzebowałem;]

Napisano

Animacja wazy bardzo fajna, tyle, ze przez blura i te particle dodatkowo została hmmm... przestała być czytelna, wyrazista. Wszystko jest poprawnie, ale... zapuść render bez blura, możesz?

Napisano
  • Autor

Dzięki, zapomniałem skasować wypełnienia miedzy klatkami przy zwolnieniu, link do 40% zmieniony.

Napisano

super ta waza. moglbys opisac z gubsza jakim sposobem zostalo to zrobione albo naprowadzic na jakis tutem traktujacy o tym ?

Napisano
  • Autor

Jeżeli pracujesz na maxie poleciłbym ci przede wszystkim wtyczkę physx (producent AGEIA) + poprawianie po samej symulacji. Bawię się teraz też houdinim, który ma rewelacyjne cięcie obiektów i samą fizykę (tutek - DigitalTutors). Rf też ma dużo lepszy system kolizji [jak widać;]. Ogólnie nie polecam ci maxowego reactora - na tyle ile go znam to jest to najgorsza opcja.