Napisano 15 Kwiecień 200816 l witam. po raz pierwszy zabieram głos na forum wiec wiadomka stresik jest jak nic. apropo poniższego "wiidzimisie" - generalnie robiłem pokój dla ćwiczeń, nauczyć sie paru podstawowych rzeczy. poniżej macie rendery i proszę NIE TYLKO o komentarz ale i propozycje i wskazówki jak i co dostroić by było ładniej. soft -3d max silnik - mentalray p.s. pozdrowienia i uznania szacunku dla "Chudego"
Napisano 15 Kwiecień 200816 l To tak w ramach zwiekszenia stresiku: przeczytaj regulamin i popraw nazwe watku. Jak chcesz porady odosnie obrazka, to napisz w czym robione, renderowane. Jak na pierwszy rzut oka to: ciemno i okno-gigant :)
Napisano 15 Kwiecień 200816 l Autor a propos okienka to "niestety" nie zmienię bo cały projekt jest robiony w skali i tak jest w rzeczywistości. skoro za ciemnawo to prosze o propozycje rozjaśnienia - probowałem wzmocnić skyportal lub gi . ale marny efekt. no chyba ze ja coś nie tak ustawiałem.
Napisano 15 Kwiecień 200816 l Cytat skoro za ciemnawo to prosze o propozycje rozjaśnienia ze tak zacytuje sam siebie Cytat Jak chcesz porady odosnie obrazka, to napisz w czym robione, renderowane. a najlepiej wrzuc ustawienia
Napisano 15 Kwiecień 200816 l kurna, gdzie takie okna??? pokaż fotę bloku bo widzę że okno jest na wysokości kolana... dziwne trochę...
Napisano 15 Kwiecień 200816 l Tu masz 2 tutki odnosnie mental raya. http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=46396 http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=28412
Napisano 15 Kwiecień 200816 l Autor floo napisał: kurna, gdzie takie okna??? pokaż fotę bloku bo widzę że okno jest na wysokości kolana... dziwne trochę... hehe co Ty myslisz ze strasznie mi na tym zalezalo zeby miec duze okna ? i do tego zeby okłamywać na necie hahaha. az mnie rozbawiles przed komputerem. dla rozwikłania TWOJEGO problemu , *nie chce zadac CI bolu" , zalaczam realna fote . i przykro mi. przepraszam ale tak mam na stancji. Mirach : dzieki za tutki , po przestudiowaniu lektury zglosze sie tu z renderami. tymczasem narka
Napisano 15 Kwiecień 200816 l Dam Ci rade, przesiadz sie na Vraya, bo Ci grzyb (czarny) na suficie wchodiz :) a tak na serio, jak na poczatki jest ok, troche pusto ale ok. pozdr
Napisano 15 Kwiecień 200816 l nic nie przesiadaj tylko powalcz z bleedem i plamami a no i jeszcze gdzies w dziale video tutoriale jeste gdzies moj tutek choc nie wiem moze ktos usunal :P tak czy siak sprawdz moze sie przyda