gollum Napisano 26 Styczeń 2004 Napisano 26 Styczeń 2004 Elo Mam takie małe pytanko, jestem szczęścliwym posiadaczem karty geforce fx 5200 64mb 128bit. Problem pojawił sę ostanio, otórz czy jeśli podłącze 2 monitor(analogowy) do wyjścia dvi (o ile mi wiadomo jest tak przełączka) to czy będzie dział?? W jakiejś specyfikacji przeczytałem, że ten model ma możliwość dualview, ale chce się poradzić ekspertów... a wogóle to czy jest sens robienia czegoś takiego tzn. połączenia 2 monitorów ?? CZy przy czymś takim nie spada jakość obrazu na na monitorach?? Pozdrawiam Gollum
Christian Noir Stein Napisano 26 Styczeń 2004 Napisano 26 Styczeń 2004 Tzn odnosnie samego podłączenia pomóc nie pomogę. Co się zaś tyczy użyteczności funkcji jest jak dla mnie genialna - sam tak pracuję na drugim PC. Używając np Adobe Premiere TIMELINE mogę mieć na jednym monitorze zaś MONITOR (podgląd) na drugim.
gollum Napisano 27 Styczeń 2004 Autor Napisano 27 Styczeń 2004 Widze że się nie zrozumieliśmy, chodzi mi o to czy ten drugi monitor(analog) podłączony do dvi będzie działał? Bo z tego co mi wiadomo to jest to wyjście na moitor cyfrowy
MeG Napisano 27 Styczeń 2004 Napisano 27 Styczeń 2004 drugi monitor bedzie dzialal nie bedzia mial tak perfekcyjnego obrazu jak pierwszy ale na pewno nie jest ot az tak zauwazalne .. pozatym zalezy to tez od monitora ( tego ktory podlaczasz ) najwiekszym problemyem sa drivery ael masz nevidii karte wiec nie ma sz problemu ;) pozatym dziala swietnie z ta karta pod linuxem sama mam 2 monitory i jeden jest na dvi podlaczony naturalnie monitor zwykly ( straszny jest planuje wioec sobie 24 zoll kupic) wiec zapewniam cie ze monitor analog bedzei dzialal na wyjsciu dla monitora cyfrowego oczywiscie z adapterkiem ktory mozna dosc latwo zbudowac /zlutowac samemu / jak sie che jak kupic chcesz nie ma problemu zwykle jest taki adapterek jak karte sie kupuje wiec gollum nie ma obawy bedzie funkcjonowac .. mozesztez napisac jak bylo z tym podlaczaniem ( dla potomnych ) ja mam ai radeona 9700 na 2 monitorach wczesniejmialam 2 monitory pod radkiem 7500
gollum Napisano 8 Luty 2004 Autor Napisano 8 Luty 2004 Noo, skoro nasza piękna pani moderator prosi to nie wypada odmówić. Jak się uporam z sesją to wyszkrobie co i jak robiłem coby więcej forum niepotrzebnie nie zarucać tym pytaniem. No więc ja tu jeszcze wrócę :D May the force be with you, my master Gollum
Rekomendowane odpowiedzi