Napisano 26 Styczeń 200421 l Elo Mam takie małe pytanko, jestem szczęścliwym posiadaczem karty geforce fx 5200 64mb 128bit. Problem pojawił sę ostanio, otórz czy jeśli podłącze 2 monitor(analogowy) do wyjścia dvi (o ile mi wiadomo jest tak przełączka) to czy będzie dział?? W jakiejś specyfikacji przeczytałem, że ten model ma możliwość dualview, ale chce się poradzić ekspertów... a wogóle to czy jest sens robienia czegoś takiego tzn. połączenia 2 monitorów ?? CZy przy czymś takim nie spada jakość obrazu na na monitorach?? Pozdrawiam Gollum
Napisano 26 Styczeń 200421 l Tzn odnosnie samego podłączenia pomóc nie pomogę. Co się zaś tyczy użyteczności funkcji jest jak dla mnie genialna - sam tak pracuję na drugim PC. Używając np Adobe Premiere TIMELINE mogę mieć na jednym monitorze zaś MONITOR (podgląd) na drugim.
Napisano 27 Styczeń 200421 l Autor Widze że się nie zrozumieliśmy, chodzi mi o to czy ten drugi monitor(analog) podłączony do dvi będzie działał? Bo z tego co mi wiadomo to jest to wyjście na moitor cyfrowy
Napisano 27 Styczeń 200421 l drugi monitor bedzie dzialal nie bedzia mial tak perfekcyjnego obrazu jak pierwszy ale na pewno nie jest ot az tak zauwazalne .. pozatym zalezy to tez od monitora ( tego ktory podlaczasz ) najwiekszym problemyem sa drivery ael masz nevidii karte wiec nie ma sz problemu ;) pozatym dziala swietnie z ta karta pod linuxem sama mam 2 monitory i jeden jest na dvi podlaczony naturalnie monitor zwykly ( straszny jest planuje wioec sobie 24 zoll kupic) wiec zapewniam cie ze monitor analog bedzei dzialal na wyjsciu dla monitora cyfrowego oczywiscie z adapterkiem ktory mozna dosc latwo zbudowac /zlutowac samemu / jak sie che jak kupic chcesz nie ma problemu zwykle jest taki adapterek jak karte sie kupuje wiec gollum nie ma obawy bedzie funkcjonowac .. mozesztez napisac jak bylo z tym podlaczaniem ( dla potomnych ) ja mam ai radeona 9700 na 2 monitorach wczesniejmialam 2 monitory pod radkiem 7500
Napisano 8 Luty 200421 l Autor Noo, skoro nasza piękna pani moderator prosi to nie wypada odmówić. Jak się uporam z sesją to wyszkrobie co i jak robiłem coby więcej forum niepotrzebnie nie zarucać tym pytaniem. No więc ja tu jeszcze wrócę :D May the force be with you, my master Gollum