Skocz do zawartości

Szukam materiałów ( szkielet itp. )

Gość Czarny Lisek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Czarny Lisek

Witam wszystkich.

Vulpes vulpes ( nazwa zwyczajowa lisa z rodziny psowatych, znany tez jako rudy europejski )

Razem z kolegą wpadliśmy na pomysł animacji, w której kluczowa role będzie pełnił lisek zjadający logo. Niestety nie spotkałem sie jeszcze z żadnymi obrazkami, które potem mógłbym wykorzystać jako splejny.

Potrzebujemy :

- Szkielet lisa ( podkreślam lisa a nie wilka z uwagi o układ szkieletowy )

- Widoki Top left, right, Front oraz perspektywę,

Na razie więcej nam nie potrzeba. Prosiłbym o jakieś materiały o ile jest to możliwe.

Pracujemy nad tym ja i Fokus ale o różne screeny prosiłbym żeby je wrzucać do tego tematu.

jemu lisowaty nie wyszedł ale ja może wreszcie nauczę się przy tym anatomii a ktoś kto kiedyś będzie szukał materiałów na psa bądź lisa znajdzie je tutaj z uwagi o podobny układ szkieletowy.

Po wszystkim postaramy się wykorzystać to wszystko do stworzenia jakiegoś prostego tutoriala dla innych, w którym będzie mowa o ustawieniach splejnów i modelowaniu przy ich użyciu.

Tutorial powinien ukazać się za około 2 tygodnie z uwagi na chwilowy brak mikrofonu , który ktoś zjadł. To tak na pół serio ale te materiały na pewno okazałyby sie dla nas pomocne.

Dziękuję i proszę o materiały w imieniu nas obydwu.

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Siedzi za plecami i myśli że wszystko mu wolno :P

Tak i oczywiście zpomniałeś o dodaniu widoku z góry co tez jest ważne ale nie bede się powtarzał bo swoje już zrobiłem a lis przypomina świnie ... .

Tym razem przy najmiej mam kogoś do pomocy ;]

Tak więc dodaję do proźby jeszcze widok z góry.

Gość Czarny Lisek

Levus nie wiem jak ja Ci się odwdzięczę ;] Te refki strasznie się nam przydadzą ale mam wrażenie ze tylko ja tu robię w naszej dwuosobowej ekipie za kolesia od rudej roboty Bo Fokus tylko biadolić potrafi ale nic. Teraz tylko ołóweczek w ruch i rysujemy pie... znaczy liska.

po ich naszkicowaniu ( czyli już nie długo ) wrzucę je tutaj.

No dobra gdzie ja położyłem ołówek, cienkopis i skaner ? hmmm to trzecie już i tak chyba Fokus zjadł więc muszę chyba skorzystać z punktu ksero !

A teraz to co lubię najbardziej czyli Fokus do lasu po materiały na norkę dla naszego rudego przyjaciela ;] Bo przecież nie chcesz chyba żeby coś go zjadło jeszcze przed rozpoczęciem pracy he he he.

Dobra już dosyć żartów. Postaram się odwdzięczyć jakimś dobrym tutkiem o naszej pracy. Ja do Tableta a Fokus do lasu jak wspomniałem ;]

Jeszcze raz wielkie pozdro Levus ;]

Gość Czarny Lisek

Witam ponownie.

mam jeszcze takie pytanie odnośnie przygotowywania splejnów.

http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:FoxSkelLyd1.png

Oto mój protoplasta i co dalej ? Chciałbym zaznaczyć wszystkie możliwe szczegóły tak zeby wytłoczyć cały korpus lisa z jednego boxa ale nie bardzo wiem na ile części go podzielić ?

Czy robił już ktoś coś podobnego ? Jeżeli tak to z ilu elementów ? Bardzo bym prosił o pomoc.