Napisano 17 Kwiecień 200816 l Mam pytanie: jak w daylight, mr sun, mr sky zrobić na niebie chmury? Pozdr.
Napisano 17 Kwiecień 200816 l To se ne da, żadne fizyczne niebo nie ma chmur. Chyba, że mental jest jakiś superaśny w tej dziedzinie teraz, w co jednak wątpię. :)
Napisano 17 Kwiecień 200816 l Autor Szkoda :( A jak można uzyskać podobny efekt oświetlenia jak w daylight z chmurzastym niebem?
Napisano 17 Kwiecień 200816 l Dreamscape. Powinien dobrze wspolpracowac z mentalem. My go uzywalismy z vrayem, ale troche sie klucil, wiec pierw prerendowaliismy niebo a pozniej szlo jako env vrayu
Napisano 17 Kwiecień 200816 l zawsze mozna olasc sky'a i wrzucic jakies foto w envir ewentualnie zrobic sphere z flipnitymi normalami i na nia teksturke nieba
Napisano 18 Kwiecień 200816 l przejdzie, zalezy oczywiscie ile tego nieba pokazujesz. My mielismy ciekawa sytuacje, zrobilismy animke z ruchomym niebiem, plywajace chmury w przyspieszonym tempie, zmieniajace sie slonce itp itd... i klient powiedzial ze on woli zwykle niebieskie niebo bez chmur.... :)
Napisano 18 Kwiecień 200816 l sphere z flipnitymi normalami i na nia teksturke nieba do tego opacity map i można animować
Napisano 18 Kwiecień 200816 l Witam. Jeżeli szukasz ładnie wyglądających chmur ( efektów atmosferycznych) ładnie wyglądających w MR zainteresuj się Vue6 Xstream. Warunek: trzeba mieć przynajmniej kilka szybkich maszyn albo mieć duuuuzo czasu :)
Napisano 18 Kwiecień 200816 l Autor My mielismy ciekawa sytuacje, zrobilismy animke z ruchomym niebiem, plywajace chmury w przyspieszonym tempie, zmieniajace sie slonce itp itd... i klient powiedzial ze on woli zwykle niebieskie niebo bez chmur.... :) Można to niebo gdzieś w sieci zobaczyć? W czym robiliście animację (w Dreamscape)?
Napisano 18 Kwiecień 200816 l Hm, jako ze klient odrzucil to to nie wiem czy gdzies to znajde na serverze. Sproboje popoludniu poszukac. Animka byla w Max + Dreamscape + Vray, wiecej nie powiem bo przy samym niebie nie pracowalem.
Napisano 13 Czerwiec 200816 l Autor Mam pytanie: czy jest możliwe wstawienie dodatkowego światła wewnętrznego (budynek, widok przez okno) do daylight?