kubicka.basia Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 witam. Uzywalam tutoriala z evermotion http://evermotion.org/index.php?unfold_exclusive=112&unfold=exclusive i wszystkie ustawienia mam wlasnie zaczerpniete stamtad, a moja chatka ma jakies dziwne materiały- chrom poreczy nie jest chromem,gont zołtawy zamiast ciemnobrazowy a podmurowka miala byc szara itd. Nie wiem czy powinnam zmienic cos w ustawieniach swiatla czy materialow.... :( Myslalam ze jest przeswietlony ale zmniejszam multipler i roznic nie widac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 Vray sun jest jak naturalne słońce - im większy kąt padania, tym bardziej pomarańczowe światło daje, ustaw słoneczko bardziej pionowo i będzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 zmień kolor podłoża na biały albo nadaj mu materiał vrayoverride a w nim w GImaterial materiał o kolorze białym. wtedy kolory domku będą bardziej zbliżone do tych które ustawiałaś. możesz też w vraycamera w white balance ustawić kolor żółtawy wtedy wyjdzie ci mniej żółte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubicka.basia Napisano 18 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2008 kolorki rzeczywiscie lepsze, ale cien teraz nie taki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 wedlug mnie wyszlo tak samo jak na tutorialu :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi