Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
  • Autor

praktycznie skonczone :-) na renderku troche fruwa ten samochod i ma za duze oponki, ale to juz poprawilem... jeszcze tylko jakis 'vinyl' na bok i koniec... co o tym sadzicie?

44033897hw6.th.jpg

• Odpowiedzi 57
  • Wyświetleń 7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

nie chce mi sie tego juz ruszac... za duzo przy tym siedze, poza tym nie mam koceptu na materialy i studio, a jak na pierwszy model w maxie to i tak jestem bardzo zadowolony...

Napisano

Ja jednak zajalbym sie jeszcze tym modelikiem, bo ma w sobie jakis potencjal.

Mysle ze HDRI tutaj by sie sprawdzilo. A co do carpaintu to w mentalu sa mapy z rodziny "Arch+design" czy cos takiego, tam kiedys wypatrzylem ladny edytowalny CarPaint material :)

Ciagle brakuje klamki przy tylnich drzwiach, tarcze hamulcowe jakies takie.. duze! Lewy reflektor zbity? Wyrzuc ta grafike z maski, zwieksz (włacz?) refleksy w materiale szkla. gorna krawedz tylnich drzwi nie przylega dokladnie do dachu. No lewituje. Chyba tyle :)

Krytykuje bo krytykuje, ale modelik jest wypasny ;D fajne detale, ja w modelowaniu aut leże i kwicze ;D

pzdr

Napisano

Uważam podobnie jak przedmówcy. Sam modelik spoko ale już np. wszystkie materiały przy kole ( felga,opona,tarcza ) oraz materiał szyby do wymiany. Podoba mi się natomiast materiał odblaskaczy ( czy jak to się tam zwie i odmienia ) przy światłach.

Pozdro !

Napisano

do szyb daj IOR gdzies tak 1.01 (do reflektorów też). wtedy będzie widac, że one są. .a jako materiał to pobaw się z fallofem w reflection i diffuse. mozesz go na lekki niebieski zabarwic. poza tym z boku bym go troszkę doświetlił. przód też. http://www.3dtotal.com/team/Tutorials_3/modeling_mercedes/modeling_mercedes02.asp może to ci się troszkę przyda.

Napisano
  • Autor

no i to sa fajne komentarze... fakt ze krytyka, ale to tez musi byc....

narazie sobie robie przerwe od tego auta, zaczynam robic co innego a za jakis czas wroce do niego, wtedy bede patrzal inaczej na ten model, bo narazie mi zbrzydlo juz jego meczenie....

co do materialow wiem, klapa, ale i tak dobre to niz nic... sa to pierwsze materialy jakie wykonalem w maxie...

Napisano
  • Autor

sory ze odswiezam posta, ale potrzebuje pomocy, jak zrobic taki efekt jak mam na 1wszej stronie siatki swojego audi ?

t2lr3.th.jpg

robilem to, ale juz nie pamietam jak :-)