k_gabra Napisano 2 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2008 praktycznie skonczone :-) na renderku troche fruwa ten samochod i ma za duze oponki, ale to juz poprawilem... jeszcze tylko jakis 'vinyl' na bok i koniec... co o tym sadzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 2 Czerwiec 2008 Share Napisano 2 Czerwiec 2008 model może być, reszta materiały/studio do gruntownej poprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k_gabra Napisano 2 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2008 nie chce mi sie tego juz ruszac... za duzo przy tym siedze, poza tym nie mam koceptu na materialy i studio, a jak na pierwszy model w maxie to i tak jestem bardzo zadowolony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bazil Napisano 2 Czerwiec 2008 Share Napisano 2 Czerwiec 2008 Ja jednak zajalbym sie jeszcze tym modelikiem, bo ma w sobie jakis potencjal. Mysle ze HDRI tutaj by sie sprawdzilo. A co do carpaintu to w mentalu sa mapy z rodziny "Arch+design" czy cos takiego, tam kiedys wypatrzylem ladny edytowalny CarPaint material :) Ciagle brakuje klamki przy tylnich drzwiach, tarcze hamulcowe jakies takie.. duze! Lewy reflektor zbity? Wyrzuc ta grafike z maski, zwieksz (włacz?) refleksy w materiale szkla. gorna krawedz tylnich drzwi nie przylega dokladnie do dachu. No lewituje. Chyba tyle :) Krytykuje bo krytykuje, ale modelik jest wypasny ;D fajne detale, ja w modelowaniu aut leże i kwicze ;D pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QbisieQ Napisano 2 Czerwiec 2008 Share Napisano 2 Czerwiec 2008 Uważam podobnie jak przedmówcy. Sam modelik spoko ale już np. wszystkie materiały przy kole ( felga,opona,tarcza ) oraz materiał szyby do wymiany. Podoba mi się natomiast materiał odblaskaczy ( czy jak to się tam zwie i odmienia ) przy światłach. Pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 2 Czerwiec 2008 Share Napisano 2 Czerwiec 2008 do szyb daj IOR gdzies tak 1.01 (do reflektorów też). wtedy będzie widac, że one są. .a jako materiał to pobaw się z fallofem w reflection i diffuse. mozesz go na lekki niebieski zabarwic. poza tym z boku bym go troszkę doświetlił. przód też. http://www.3dtotal.com/team/Tutorials_3/modeling_mercedes/modeling_mercedes02.asp może to ci się troszkę przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k_gabra Napisano 2 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2008 no i to sa fajne komentarze... fakt ze krytyka, ale to tez musi byc.... narazie sobie robie przerwe od tego auta, zaczynam robic co innego a za jakis czas wroce do niego, wtedy bede patrzal inaczej na ten model, bo narazie mi zbrzydlo juz jego meczenie.... co do materialow wiem, klapa, ale i tak dobre to niz nic... sa to pierwsze materialy jakie wykonalem w maxie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k_gabra Napisano 9 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2008 sory ze odswiezam posta, ale potrzebuje pomocy, jak zrobic taki efekt jak mam na 1wszej stronie siatki swojego audi ? robilem to, ale juz nie pamietam jak :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi