Skocz do zawartości

Render elements: VrayShadows niska rozdzielczość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pewien dziwny problemz jakością warstwy "VrayShadow" otóż:

Renderuje w rozdzielczości powiedzmy 1000x500 dodaję do "render elements" warstwe "VrayShadows" po skonczeniu renderingu okazuje sie ze warstwa cieni ma bardzo niską jakość, jakieś takie poszarpane krawedzie. Nie wydaje mi sie ze tak powinno być,

acha:

- nie używam GI, z GI wszystko raczej w porządku wygląda ,możliwe zeby tylko z włączonym GI mozna było renderować VrayShadows???

Macie na to jakieś rozwiązanie?

Danke & pozdrawiam

• Odpowiedzi 3
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

V-Ray takes antialiasing filters into account when generating the g-buffer channels, in contrast with the default scanline renderer of 3ds Max. This may cause differences in the way some render effects work. If this is a problem, turn off the AA filter from the Image sampler rollout. Also, avoid using AA filters with negative components (Catmull-Rom, Mitchell-Netravali) when generating a g-buffer - 3ds Max cannot handle layers with negative coverage and V-Ray will ignore those when creating the 3ds Max g-buffer.

Jasne? :)

Napisano

SWRSC-> jasne, jasne ;) Łork łel nau :D Dziekuje

PS: Takie szybkie wątki to zostawiać dla poszukujących czy do kosza, bo szkoda zaśmiecać ?

Napisano

Zostawic, przynajmniej czegos nowego sie dowiedzialem. Nie wiem jak inni ale mi sie to przyda. Thanks.