animator Napisano 28 Kwiecień 2008 Napisano 28 Kwiecień 2008 witam mam problem. zrobiłem (dla testu) 20 boxów które mają mi zasówać po splainie, noi tak robią tyle że każdy musze oddzielnie ustawiać, wiem że można zrobić tak aby jednym sówakiem przesówać je wszystkie naraz ale nie umie tego zrobić. proszę o pomoc namiar na tutka, czy wytłumaczenie jak to się robi, z góry wielkie dzięki
Reanimator Napisano 28 Kwiecień 2008 Napisano 28 Kwiecień 2008 Jaki soft, jak maja sie poruszac? wiecej szczegolow.
animator Napisano 29 Kwiecień 2008 Autor Napisano 29 Kwiecień 2008 ok. oczywiście max, chcę aby wszystkie 10 boxów chodziło z taką samą prędkością, po tej ścieżce (aby były w tej samej odległości od siebie. i nie chce ich wartości ustawiać osobno. abym jakoś mugł sterwać wszystkimi na raz
Riko Napisano 29 Kwiecień 2008 Napisano 29 Kwiecień 2008 Tak do końca to ja nie wiem jak to zrobić, ale podobny efekt możesz uzyskać jak do boxa przypiszesz kontroler Path Constraint, a potem tego boxa potraktujesz Tools->Array. Tam ustawiasz sobie ilość i odstęp między boxami do zduplikowania. Niestety po kliknięciu Ok nie będziesz "mugł" wprowadzać zmian i pozostaje Ctrl+Z i Array z poprawionymi parametrami :) Może jest lepszy, szybszy sposób, ale ja tam nie wiem :) Pozdro.
SUPER_OkO Napisano 29 Kwiecień 2008 Napisano 29 Kwiecień 2008 Ustaw hierarchie odpowiednio boxow.. wybierz -> Animation -> IK solvers -> SplineIK solver .. wybierz mastera.. pozniej boxa najnizej hierarchicznie.. klicknij w splina i wuala.
Rekomendowane odpowiedzi